Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Mobilya ve Dekorasyon Programı Öğrencileri İle Dünya Ormancılık Günü Kutlaması
Biga Orman İşletme Müdürlüğünce ağaçlandırılmak üzere arazi hazırlığı yapılan Savaştepe Köyü Ağaçlandırma sahasında Meslek Yüksekokulumuz Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencileri 500 adet fıstıkçamı fidanı dikerek dünya ormancılık gününü kutladı.

Bölüm başkanı Öğretim Görevlisi Ayşin Aşkın; ''Öğrencilerimize ağaç sevgisini aşılamak, aynı zamanda mobilya sektörünün en önemli hammaddesi olan ağacın nasıl yetiştiğini yerinde görmek amacı ile Biga Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte dünya ormancılık gününde anlamlı olacağını düşünerek fidan dikmek üzere ağaçlandırma sahasına geldik'' demiştir. Biga Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Dr Muhammet Akkaya fidanın nasıl dikilmesi gerektiği hakkında bilgi verdikten sonra ''Fidanın dikilmesi yetmiyor, bu dikilen fidanların bakımının yapılması ve korunarak geleceğe hazırlanması gerekiyor. Bugünün fidanları yarının ağaçlarını siz gençlere bizlerin en büyük mirası olmak üzere dikiyoruz'' dedikten sonra fidan dikimine geçilmiştir.

Fidan dikim etkinliğine Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim ile Elektrik ve Enerji Bölümü Öğretim Görevlisi Muammer Ceylan'da katılmışlardır.

264-ftkm-r1.jpg
264-ftkm-r2.jpg
264-ftkm-r3.jpg
264-ftkm-r4.jpg
264-ftkm-r5.jpg