Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Mobilya ve Dekorasyon Öğretim Elemanları “Aimsad Ağaç İşleme Teknolojileri Paneli ve İzwood – İzmir Ağaç İşleme Makinesi Fuarına Katıldılar

Yüksekokulumuz Mobilya ve Dekorasyon Programı Bölüm başkanı Öğr. Gör. Ayşin AŞKIN ve program danışmanı Öğr. Gör. Faruk ÇETİN, 11-12 Nisan 2017 tarihleri arasında, AİMSAD – Ağaç İşleme Makine ve Yan Sanayisi İş Adamları Derneği tarafından desteklenen İZWOOD – İzmir Ağaç İşleme Makinesi Fuarına ve aynı kapsamda düzenlenen panele katıldılar. Türkiye' deki 49 üniversiteden 80 Akademisyenin davetli olduğu panelde, sektörün sorunlarına ışık tutacak konularda alanında uzman sanayici ve akademisyen panelistler sunum yaptılar.

Ana teması Üniversite Sanayi İşbirliği olan panelde,  Ahşap İşleme Teknolojisi ile Mobilya ve Yan Sanayi gelişim serüvenini bilimsel bir platformda paylaşmak, bu sayede de mesleki ve teknik eğitimi geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için ortak bir bilinç oluşturmak amacı doğrultusunda, farklı alanlarda önemli sunumlar gerçekleştirilmiş ve sektörde oluşan sorunların çözümü ile ilgili akademik personeller ile fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Ardından katılımcılar fuar alanında, Türkiye’nin en büyük üretici ve ithalatçı markalarının katıldığı, orman endüstrisi için makine, teknik donanım ve hizmetler, ağaç işleme makineleri, yüzey işlemleri makineleri, ağaç kesme makineleri, elektrikli ve mekanik el aletleri ve mobilya üretim makinelerini yerinde incelediler. Bu yıl çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine de ev sahipliği yapılan fuarda,  tüm katılımcılar AİMSAD önderliğinde bir araya gelen MOSDER, MAKSDER ve MDF Yonga Levha Sanayicileri Derneği, Fuar alanına kurulan 1000 metrekarelik bir üretim tesislerini yerinde görmüşler ve fuara katılan sanayicilerle bire bir görüşmeler yaparak sektörel makinalar ve üretimler yöntemleri üzerinde incelemelerde bulunmuşlardır.