Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

”Milli Mücadele ve Atatürk” Konulu Konferans Düzenlenmiştir.

Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu ve Öğrenci Çalışma Komitesi ile Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi tarafından organize edilen “Milli Mücadele ve Atatürk” konulu konferans, 8 Kasım 2019 Cuma günü Biga Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenmiştir.

Moderatörlüğünü Makine programı 2. sınıf öğrencisi Samet Ulası’nın yaptığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Müdür Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü, müdür yardımcıları, akademik- idari personelin yanısıra öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen konferansı veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Elemanı Tarihçi Atilla Can Akarcalı yaptığı konuşmada; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bulunduğu dönemde diğer askerlerden ayıran en önemli özelliği lider olmasıdır. Bugün bu sıralarda rahatlıkla oturabiliyorsak bunu öncelikle Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. O’nu anlamak için doğru yazılmış eserleri okumalıyız.” demiştir. Sunumunda Çanakkale Savaşları, Sivas-Erzurum Kongreleri, Meclis’in Açılması, Muhabere Dönemleri, Cunhuriyetin Kurulması, Lozan Barış Konferansı, Saltanatın Kaldırılması, Harf devrimi ve diğer önemli İnkılapları gibi başlıklarla Atatürk’ün hayatından önemli kesitlere yer veren Akarcalı; “Asırlar nadiren dahi yetiştirir. Bu asrın dahisi ise Atatürk’tür ” demiştir.

Konferans, öğrenci sorularının Akarcalı tarafından cevaplanması ile sona erdi. Katılımın oldukça yüksek olduğu konferansın bitiminde günün anısına, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Elemanı Tarihçi Akarcalı’ya Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü tarafından teşekkür belgesi takdim edilmiştir.