Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuzun Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi.

Ağaköy- Ramazan Aydın yerleşkesinde 31 Mart 2017 tarihinde düzenlenen törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, oda başkanları ve daire amirleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende açılış konuşmasını yapan Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur, “Geçtiğimiz yıl eğitim öğretimde 25. yılını geride bırakan ve 5000. mezununu veren Meslek Yüksekokulumuzun fiziki yetersizlikleri bugün temelini atacağımız bina ile giderilecektir. Yeni hizmet binamız ile önümüzdeki dönemlerde milletimize ve vatanımıza bağlı, kendi alanında aranan elemanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz” demiştir.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, törende yaptığı konuşmada: "8 milyon 980 bin liraya ihale edilmiş bir binadır. Geçen yılın aralık ayında ihalemizi yaptık ve ocak ayında sözleşmemizi imzaladık. 590 günlük bitirme süresi geriye başladı. Allah yardımcımız olursa önümüzdeki yılın haziran ayında geçmiş olacağız. Toplam büyüklüğü 8 bin 345 metrekare 26 derslik, 49 akademik ofis, 12 adet idari ofis,9 adet laboratuvar, 4 adet atölye, 1 adet 120 kişilik konferans salonu, 90 araçlık otoparkı var. 2 bin 511 öğrencisi ile Biga MYO, 403 öğrencisi ile Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 5 bin 732 öğrencisi ile Biga İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin bulunduğu bu kampüs, müstesna bir kampüs haline gelecektir" ifadelerini kullandı. 

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın konuşmalarının ardından Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökçe’nin yapmış olduğu dua ile temel atma töreni gerçekleştirilmiştir. Tören, katılımcılara pilav-ayran ikramı ile sona erdi.