Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuzda İHA’ların Dünü, Bugünü ve Geleceği Konulu Bir Konferans Düzenlendi

Meslek Yüksekokulumuz İşletme Yönetimi Programı ''İnovatif Girişimcilik Konferanslar Dizisi'' kapsamında Meslek Yüksekokulumuz İşletme Yönetimi Program Danışmanı Öğr. Gör. Ergül Söylemezoğlu moderatörlüğünde Makine Programı Öğr. Gör. Mustafa Dündar’ın sunumu ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle İHA’ların Dünü, Bugünü ve Geleceği konulu etkili ve yenilikçi bir konferans gerçekleştirilmiştir.

Konferans kapsamında Öğr.Gör. Mustafa DÜNDAR İHA’ların geçmişten, günümüze gelişim aşamalarını ve gelecekte planlanan sahip olması beklenen İHA teknolojileriyle ilgili bilgiler aktarmıştır. Ülkemizde tasarlanan, üretilen ve aktif olarak güvenlik birimlerimizce kullanılan Orta İrtifa Havada Uzun Kalışlı (Male) İHA Sistemi olan ANKA ve Baykar firmasının ürettiği Taktiksel TB 2’nin özelliklerinden bahseden Öğr.Gör. Mustafa DÜNDAR dünyada ve ülkemizde gerçekleştirilmesi planlanan İHA programlarının tanıtımı yapılarak konferans bitmiştir.

Konferans katılımcı öğrencilerin yoğun alkışlarıyla birlikte Meslek Yüksekokulumuz İşletme Yönetimi Program Danışmanı Öğr. Gör. Ergül Söylemezoğlu'nun başarılı ve ilgi çekici bir sunum gerçekleştiren Makine Programı Öğr. Gör. Mustafa Dündar'a, kendilerini destekleyen Meslek Yüksekokulumuz yönetimine ve katılımcı öğrencilere teşekkürü ile son bulmuştur.