Meslek Yüksekokulumuzda Dikey Geçiş Sınavı ve KPSS Ön Lisans Konulu Seminer Düzenlendi

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ön Lisans konulu konulu seminer, Biga Özel İhtiyaç Akademi yetkililerinin katılımıyla 9 Haziran 2016 Perşembe günü Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi.

Biga Özel İhtiyaç Akademi görevlileri Ersen Uzgun ve Özlem Şimşek'in katılımıyla gerçekleşen seminerde konuşan Ersen Uzgun öğrencilere, DGS ve KPSS'nin içeriği, öğrencilerin sınavlara nasıl hazırlanmaları gerektiği, öğrencilerin dikey geçiş yapabilecekleri lisans bölümlerine yaklaşık kaç soru yaparak girebilecekleri hakkında bilgiler aktardı. Ayrıca 2015 DGS sayısal ve sözel soru sistemleri hakkında detaylı bilgiler verdi.
Seminerin sonunda konuşan Biga Meslek Yüksekokulu Sekreteri Bayram Ali Başaran, ''Ön lisans mezunu olan öğrencilerimizin lisans eğitimi almalarını arzu etmekteyiz. Bu amaçla bugün aramızda bulunarak öğrencilerimizi aydınlatan Biga Özel İhtiyaç Akademi yetkililerine çok teşekkür ediyorum.'' demiştir.
290-ikzo-r1.jpg