Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuzda “Başarılı Bir Genç Girişimci’nin Öyküsü’’ Konulu İnteraktif Bir Sunum Gerçekleştirildi.

Çanakkale Teknopark’ın Başarılı Girişimcisi Nara Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Zafer Karadayı tarafından 16 Ekim 2018 Salı günü ‘‘Başarılı Bir Genç Girişimci’nin Öyküsü’’ konulu interaktif bir sunum gerçekleştirilmiştir.

İşletme Yönetimi Programı İnovatif Girişimcilik konferanslar dizisinin ikincisi kapsamında öğretim elemanlarının ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen sunumda Çanakkale Teknopark’ın başarılı girişimcisi Nara Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü ve aynı zamanda üniversitemiz Enformatik Bölümü Öğretim Görevlisi Zafer Karadayı ‘‘Başarılı Bir Genç Girişimci’nin Öyküsü’’ konulu interaktif bir sunum gerçekleştirdi.

İşletme Yönetimi Programı Öğr. Gör. Ergül Söylemezoğlu’nun organize ederek moderatör olduğu etkinlikte Nara EdTech Genel Müdürü Zafer Karadayı kendi girişimcilik öyküsünün yanı sıra günümüz ve geleceğin iş dünyasında inovatif girişimcilik, proje yönetimi, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, teknoloji ve değişim yönetimi gibi kavramların önemine değinerek bu konularda sektör örneklerine yer verdi. Ayrıca ülkemizin sürdürülebilir anlamda kalkınması için gençlerin girişimcilik ve proje yazma konusunda daha azimli olmak zorunda olduklarını vurgulayan Karadayı çeşitli kurumlar tarafından sunulan proje çağrısı, hibe ve teşviklerin önemli imkanlar olduğunu aktardı. Meslek Yüksekokulumuzda proje bazlı çalışan öğretim elemanlarının da olması nedeniyle öğrencilerimizin şanslı olduklarının altını çizen Karadayı girişimcilik ve proje yazma konusunda istekli öğrenciler için birbirinden farklı fırsatların olduğunu ayrıca üniversitemizin Teknopark'ından ya da Proje Koordinasyon Merkezi'nden bu konularda destek alınabileceğini belirtti. Soru cevapla devam eden sunumun ardından ilgili bazı öğrencilere konu hakkında detaylı bilgi verilerek öğrencilerin sanal gerçeklik deneyimi yaşaması sağlandı.

Etkinlik öğrencilerin alkışlarıyla birlikte Nara EdTech Genel Müdürü Zafer Karadayı’ya Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muradiye Özel Ödül ve İşletme Yönetimi Program Danışmanı Öğr. Gör.Ergül Söylemezoğlu’nun teşekkür belgesi ve çiçek takdim etmesiyle son buldu.