Meslek Yüksekokulumuzda Amatör Denizcilik Eğitimi Gerçekleştirildi.

Karabiga Liman Başkanlığı tarafından organize edilen Amatör Denizcilik Belgesi Eğitimi ve Sınavı, 14 Haziran 2019 Cuma günü Meslek Yüksekokulumuz toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Karabiga Liman Başkanı Mahmut MUMCU tarafından Meslek Yüksekokulumuzun akademik ve idari personeli ile yakınlarından oluşan toplam 16 kursiyere verilen eğitimin sonunda sınav yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanan Hedef 2023- 1 Milyon Amatör Denizci projesi kapsamında çalışmalar yürüttüklerini ve temel amacın Denizci Ülke- Denizci Millet yaratmak olduğunu ifade eden Karabiga Liman Başkanı Mahmut MUMCU; “Etrafı denizlerle çevrili Ülkemizde insanların denizle daha fazla kucaklaşması amaçlanmaktadır. Sınav değerlendirmesinin ardından amatör denizcilere belgeleri verilecektir.” demiştir.