Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuz Yönetiminden Biga Ziraat Odasının Yeni Yönetimine Ziyaret

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Öğr. Gör.Ertuğrul BİLGÜCÜ, 27 Şubat 2019 Çarşamba günü Biga Ziraat Odasının yeni başkanı Mustafa Güray ERGÜN’ü ve yeni yönetimini makamında ziyaret etmişlerdir.

Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM ve Öğr. Gör. Muradiye Özel ÖDÜL’ün de katıldığı görüşmede Biga Meslek Yüksekokulu yöneticilerini aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren ERGÜN; ‘”Bizim tek çaremiz var. Üretmek zorundayız. Tarım, hayvancılık alanlarında ortak projeler geliştirerek ve bu projeleri uygulayarak amacımıza ulaşabilir, kalkınmayı gerçekleştirebiliriz. Örneğin sütü çocuklarımıza ve halkımıza sevdirecek projeleri yerel dinamikler ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışması ile uygulayabiliriz. Meslek Yüksekokulunun bu konulardaki çalışmalarını titizlilikle takip ediyoruz.”demiştir.

Ziyarette Biga Ziraat Odasının yeni başkan ve yönetimini tebrik eden ve başarılar dileyen  Meslek Yüksekokulu Müdürümüz BİLGÜCÜ; ”Biga Ziraat Odamız sahip olduğu kurumsal yapısı, işleyişi, faaliyetleri ve Üniversitemiz ile olan ilişkileri ile bölgemizin önemli kuruluşlarından biridir. İlçemizdeki kamu ve özel sektör kuruluşları ile üniversitemiz; tarım ve hayvancılık alanlarında yeterli düzeyde bilgi ve donanıma sahiptir. Mevcut sektörel dinamikler sahip oldukları potansiyel ve kapasiyelerini biraraya getirerek, bölgemizin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik  daha kaliteli ve daha az maliyetli ürün elde edimine katkı sağlayacak ortak proje ve çalışmalarda bulunabilirler. Bizler, üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanmasına da katkı sağlayacak olan tüm çalışmalarda görev almaya hazırız. Buna örnek olarak; geçtiğimiz ay sonuçlanan Meslek Yüksekokulumuz çiğ süt laboratuvarına Antibiyogram cihazı kazandıracak olan GMKA destekli projemiz verilebilir. Hayvanlardaki mastitis hastalığının erken teşhisi ve tedavisinin amaçlandığı ve ayrıca üreticilerimize süt hijyeni, hayvan besleme, barınaklar ile örgütlenme konularında eğitimlerin verileceği projemizin Ortak Kuruluşları; Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Biga Ziraat Odamızdır. Ayrıca Biga Ticaret Borsası, Biga Süt Üreticiler Birliği, Biga Hay- Koop. ve Biga -Tar Koop. birlikleri gibi sektörel dinamiklerde projemizde iştirakçi olarak görev alacaklardır.” demiştir.

Ziyaret, Oda yönetimine başarı temennileri ile sona erdi.