Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuz İle Güney Marmara Kalkınma Ajansı Arasında Proje Protokolü İmzalanmıştır.

Biga Meslek Yüksekokulu tarafından 2018 Yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi - 2. Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan “BİGA BÖLGESİNDE KIRSAL KALKINMA İÇİN ÇİĞ SÜT KALİTESİNİN ARTTIRILMASINA YÖNELİK MESLEKİ EĞİTİM VE LABORATUVAR PROJESİ” başlıklı projemiz Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile destek anlaşması imzalanarak faaliyetlerine başlamıştır.

Proje kapsamında Meslek Yüksekokulumuz çiğ süt laboratuvarına Antibiyogram cihazı kazandırılacak olup, özellikle Mastitis hastalığının erken dönemde teşhis ve tedavi olanakları gerçekleşebilmesi amaçlanmaktadır. Proje kapsamında ayrıca üreticilerimize süt hijyeni, hayvan besleme, barınaklar ve örgütlenme konularında eğitim programları düzenlenecektir. Prof. Dr. Ünal KIZIL, Doç. Dr. Songül ŞENTÜRKLÜ, Dr. Öğretim Üyesi A. Gülin ESER ve Öğr. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL’ün proje uzmanı olarak görev aldığı projenin Koordinatörlüğünü Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ yürütmektedir.

15 ay sürecek olan projede Biga Ziraat Odası ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası Ortak Kuruluş olarak görev alacak olup, Biga Ticaret Borsası, Biga Süt Üreticiler Birliği, Biga Hay- Koop. ve Biga -Tar Koop. birlikleri de projemizde iştirakçi olarak görev alacaklardır.