Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuz Biga Gıda Tarım Hayvancılık Ve Teknolojileri Fuarına Katıldı.

05-07 Ekim 2018 tarihleri arasında 12.ncisi gerçekleştirilen Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarına Meslek Yüksekokulumuz kendisine ayrılan alanda stand açarak katılım sağlamıştır.

05 Ekim 2018 Cuma günü yapılan açılış töreninde konuşan Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, “Bu yılki fuarımız, 117 firmanın katılımı ile tarım ve hayvancılık ağırlıklı. Her geçen yıl bu ağırlık artıyor. Bu artış, hedeflerimize uygun ilerledikçe, ikinci bir fuar için kolları sıvayacağımızı gösteriyor. İkinci fuarımız, tarım ve hayvancılık dışındaki tüm sanayi ve ticari sektörlerin yer aldığı genel bir fuar olacak. Biga, yılda iki fuarı yapabilecek potansiyele doğru hızla ilerliyor” dedi.

Meslek Yüksekokulumuzun standında, Süt ve Ürünleri Teknolojisi, Makine ile Mobilya ve Dekorasyon programlarında tasarımı yapılan bazı öğrenci projeleri ve ürünleri hakkında görsel ve teorik  sunumlar gerçekleştirilmiştir. Makine programı öğrencilerinin çalışması olan 3D yazıcı, robotik el, drone ile minyatür top; Mobilya ve Dekorasyon programı öğrencilerinin çalışması olan çalışma masası, kitaplık, ofis sehpası ve keson görsel olarak tanıtılmıştır. Stantta ayrıca Süt ve Ürünleri Teknolojisi uygulama biriminde üretimi gerçekleştirilen ayran,  yoğurt ve peynir türlerine ait farklı süt ürünleri katılımcılara tanıtılmıştır.

Standımızı gezen  ve süt ürünleri ile öğrenci projelerini ilgi ile inceleyen Çanakkale Valisi Orhan Tavlı; “Süt ürünlerinizin kalitesini ve tadını bilmeyen yoktur. Çalışmalarınızı destekliyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Standımızı ayrıca Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Ak Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet Şahin, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık,  Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga Fuarı Tertip Komite Başkanı Cüneyt Oflaz ve  Biga TSO Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile  Biga ve çevre illerin halkı gezmiştir.

Meslek Yüksekokulumuzun standına gösterilen yoğun ilgiden memnun oldularını belirten Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü; “Ekonomik kalkınma ancak yetişmiş insan gücü ile mümkündür. Mesleki ve teknik eğitim; kazanılan birikimlerin bilgi ve gelişmiş teknoloji ile harmanlanarak öğrencilere ve sonrasında bölge, ülke ile tüm dünyaya aktarılması sonucunda geleceği daha iyi, yaşanabilir ve aydınlık kılmaktır. Bu bilinçle kurulmuş olan Meslek Yüksekokulumuzun temel amacı; sorunlara duyarlı, aranan eleman yetiştirmek; temel hedefi ise  bölgemizdeki mevcut sorunlara çözümler üreterek, yeni ürünler geliştirmektir. Bu nedenlerle Okulumuzu halkamıza yeterince tanıtmak, sektörel kurum ve kuruluşlarla ilişkileri geliştirmek ve öğrencilerimizin ufkunu açmak için buradayız. Fuar etkinliğimizde katkı sağlayan tüm personelimize teşekkür ediyorum. “ demiştir.