Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulumuz 2019-2020 Güz Yarıyılı Akademik Kurulu Gerçekleştirildi.

Biga Meslek Yüksekokulu 2019-2020 Güz Yarıyılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, 11 Eylül 2019 Çarşamba günü Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Enver Yolcu, Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü ve akademik personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı, Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör.Ertuğrul Bilgücü'nün sunumuyla başladı. Müdür Bilgücü konuşmasında Biga Meslek Yüksekokulunun geçmiş yıllardaki gelişimi ve mevcut durumu hakkında bilgiler verdi. Sayın Bilgücü, Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan bölüm ve programlara ilişkin bilgi vererek programlara ilişkin öğrenci sayılarını,  akademik personel sayısı, bilimsel yayın sayısı ve niteliği, atıf sayısı, ulusal ve uluslararası proje bilgilerini paylaştı. Sunumunda Biga Meslek  Yüksekokulunun sektörel dinamikler, üniversite- sanayi işbirliği ve bu konuda yapılan çalışmalar ile, 3+1 İşyeri Mesleki Eğitim İşbirliği Uygulaması hakkında  bilgi veren ve ayrıca okulun fiziki sıkıntılarını detaylı olarak anlatan Sayın Bilgücü; Okulumuzun Ramazan Aydın Yerleşkesindeki yeni binalarına taşınması ile özellikle teknik programlardaki eğitim kailtesinimn artacağını belirtmiştir.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise konuşmasında mevcut uygulanan projelere ilaveten diğer programlarında proje sayılarının artırılmasının önemine değinerek bu yıl uygulanmaya başlanacak olan, 3+1 İşyeri Mesleki Eğitim İşbirliği Uygulaması projesinin Üniversitemizin diğer Meslek Yüksekokulları içinde örnek bir model teşkil etmesi gerektiğini belirtti. Biga Meslek Yüksekokulu’nun önümüzdeki eğitim öğretim yılında Ramazan Aydın Yerleşkesindeki binalarına taşınması ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Murat, Üniversitemizin araştırma üniversitesi olabilmesi için; bilimsel yayın ve proje sayılarının artırılmasının yanında, öğretim görevlisi arkadaşlarımızın mutlaka doktora eğitimlerini tamamlamalarının önemine değinmiştir.

Akademik Genel Kurulu, öğretim elemanlarının sorularının Rektör Prof. Dr. Sedat Murat tarafından cevaplandırılmasının ardından pasta kesimi ve ikram ile sona erdi.