Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulu Öğrencilerimiz Biga Organize Sanayi Bölgesi Firmalarına 22-26 Nisan 2019 Haftası Süresince Teknik İnceleme Gezisi Düzenledi.

Meslek Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi, Makine, Elektrik ile Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı programı öğrencileri 22-26 Nisan 2019 tarihlerinde Biga Organize Sanayi Bölgesinde (Biga OSB) bulunan firmalara teknik inceleme gezisi düzenlemişlerdir.

Gezi kapsamında 22 Nisan 2019 Pazartesi günü Gıda Teknolojisi Programı 2. Sınıf öğrencileri, program danışmanlarının gözetiminde Royal Food ve Meydere Gıda Sanayi tesislerini ziyaret etmiştir. Royal Food Gıda Sanayine yapılan ziyarette gıda işletmesi sorumlusu Engin KIR tarafından öğrencilerimize işletmeye hammaddenin girişinden son ürüne kadar tüm prosesler hakkında bilgi verilmiştir. Meydere Gıda Sanayinde ise, işletme müdürü Bülent ÖKTEM tarafından soğuk depoya ham madde girişinden paketlemeye kadar ayıklama, yıkama, haşlama, bireysel hızlı dondurma hakkında öğrenciler bilgilendirilmiştir. Ayrıca laboratuvar gezdirilerek işletmeye gelen gıdalar üzerinde yapılan mikrobiyolojik analizler öğrencilere anlatılmıştır.

24- 26 Nisan 2019 tarihlerinde Makine, Elektrik ile Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı programı öğrencileri; Golteks Petrol  Kimya, Natura Petro Kimya, Aymaksan Makine, Dekorister Mobilya, Aysa Demir, RDM Mühendislik Makine, Çeksan Demir, Demma Çelik Hasır, Decortie Bilişim Mobilya ve Duyar El Aletleri firmalarını ilgili program öğretim elemanlarının eşliğinde ziyaret etmişlerdir.

Golteks Petrol Kimya ve Natura Petro Kimya firmalarında öğrencilere, tesisleri gezdirerek petrol ürünlerinin geri kazanımı hakkında bilgi veren firma yetkilisi Orhan KAPLAN; rejenerasyon, rafinasyon ve enerjinin geri kazanımı konularında sunum yaparak detaylı bilgi vermiştir.

Ülkemizin en önemli market araçları imalatçı firmalarından biri olan Aymaksan Makine’de öğrencilere firma yetkilisi İrfan AYDINER tarafından hammaddeden sevkiyata kadarki aşamalar yerinde anlatılmıştır.

Dekorister Mobilya firmasında firma yetkilisi İlhan KAÇAR, öğrencilere mobilya imalatları hakkında yerinde bilgi vermiştir.

Aysa Demir’de öğrenciler, üretim müdürü Volkan AYDOĞDU tarafından işletmede gezdirilerek çelik kostrüksiyon imalat aşamaları yerinde detaylı şekilde anlatılmıştır.

İÇDAŞ A.Ş gibi ülkemizin önemli döküm fabrikalarına kalıp imalatları ve özel imalatlar yapan RDM Mühendislik Makine’de işletme müdürü Bayram DEMİR ve kalite müdürü Ayşe SAĞLAM tarafından karşılanan öğrencilere, kesim-kaynak ve biçimlendirme işlemleri yerinde detaylı olarak gösterilmiştir.

Çeksan Demir firmasında imalat müdürü Ömer FERSAN tarafından gezdirilen öğrencilere, demir çekme- boru çekme- sıcak ve soğuk profil ve çelik çekme işleri yerinde gösterilmiştir. Ülkemizin önemli pencere metal aparatları imalatçılarından biri olan  Çeksan Demir’in en önemli özelliklerinin başında imalatta kullandıkları makineleri kendilerinin tasarlayıp imal etmeleri gelmektedir.

Ülkemizin inşaat sektöründe faaliyet gösteren en büyük çelik hasır, kafes hasır ve çit üreticisi olan Demma Çelik Hasır firmasında firma yetkilisi Ahmet AKYÜREK tarafından karşılanan öğrenciler, imalat aşamaları hakkında detaylı olarak bilgilendirilmişlerdir.

 Decortie Bilişim Mobilya’da firma yetkilisi Ali AYDIN tarafından öğrencilere, mobilyanın imalat türleri ve internet üzerinden pazarlanması hakkında detaylı bilgi sunulmuştur.

Sıvacı ve Boyacı El Aletleri alanında ülkemizin önemli imalatçılarından biri olan Duyar El Aletleri firmasında firma yetkilisi Halide DUYAR tarafından karşılanan öğrencilere, işletme gezdirilerek bilgi verilmiştir.  

Öğrencilerimizin teorik bilgilerini pekiştirmeleri ve ilgili sektör imalatlarını uygulamalı olarak yerinde görmeleri açısından oldukça yararlı geçen gezide ziyaret edilen firmalar, öğrencilerimize yakın ilgi göstermişler, sorularına samimi cevaplar vermişlerdir.