Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

“Küreselleşme ve Ülkelere Etkileri " Konulu Konferans Düzenlendi.
Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen “Küreselleşme ve Ülkelere Etkileri” konulu konferans, 2 Nisan Çarşamba günü Biga Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda düzenlendi.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Biga Değerleri Topluluğu Başkanı Gıda Teknolojisi 2. Sınıf öğrencisi Merve ÇOLAK; “ Küreselleşme, dünyada son 30 yıldır üzerinde en fazla konuşulan konu başlıklarından biridir. En genel anlamda küreselleşme: ekonomik, sosyal, teknolojik, kültürel, politik ve ekolojik denge açılardan bütünleşmenin, entegrasyonve dayanışmanın artması anlamına gelmektedir.” demiştir.

Konferansta konuşan ÇÖMÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hayri ÇAMURCU” Küreselleşme siyasal, toplumsal, kültürel ve ekonomik etkenlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkmış ve dünya ölçeğinde insanlar arası ilişkilerin etkileşim hızını ve kapsamını artıran bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler tarafından yönlendirilmiştir. Küreselleşme, giderek artan bir biçimde tek bir dünya içinde yaşadığımız, öyle ki bireylerin, grupların ve ulusların birbirine bağımlı hale geldiği olgusuna göndermede bulunmaktadır ve çoğunlukla üretim ve ticaretin ulusal sınırları aşan bir düzeye erişmesinden dolayı ekonomik bir olgu olarak betimlenmektedir. Günümüzde küreselleşmeden kaçınılamaz ve aynı zamanda vazgeçilemez. Burada önemli olan bizlerin birey olarak küreselleşme karşısında neler yapabileceğidir. Bizler ülkemizde üretilen malları tüketerek küreselleşmeye karşı bir önlem almış olabiliriz.” demiştir.
Katılımın oldukça yüksek olduğu konferans, öğrenci sorularının Yrd. Doç. Dr. Hayri ÇAMURCU tarafından cevaplanması ile son buldu.
Konferans etkinliğinin bitiminde günün anısına, Yrd. Doç. Dr. Hayri ÇAMURCU’ya Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Şemun TAYYAR tarafından teşekkür plaketi takdim edilmiştir

163-wixb-r1.jpg
163-wixb-r2.jpg