Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

KOSGEB Çanakkale Müdürü Barış ALURAT Meslek Yüksekokulumuzu Ziyaret Etti.

KOSGEB Çanakkale Müdürü Barış ALURAT 7 Mayıs 2018 Pazartesi günü Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Suat UĞUR’u makamında ziyaret etmişlerdir.

Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM’in de katıldığı görüşmede ALURAT; ”KOSGEB’in ülke ekonomisine katkısı göz ardı edilemez. KOSGEB’in verdiği destekler; KOBİ proje destek programı, kredi faiz desteği, işbirliği güç birliği destek programı, Ar-ge, tematik proje destek programı, laboratuvar hizmetleri, gelişen işletmeler piyasası destek programıdır. Bir Biga’lı olarak Biga Meslek Yüksekokulunun bölgedeki öneminin farkındayız. Özellikle otomotiv, makine, elektrik, metalurji, gıda teknolojisi, süt ürünleri gibi teknik programlar ile üniversite- sanayi işbirliğinin hayata geçirilmesinde ortak projeler geliştirebiliriz.” demiştir. 

Ziyaretinden dolayı ALURAT’a teşekkür eden Prof. Dr. Suat UĞUR; ” Üniversite- sanayi işbirliğinin geliştirilmesi konusundaki görüş ve destekleriniz bizim için oldukça önemlidir.   Meslek Yüksekokulumuzun temel amacı; günümüz teknolojisine uygun, kamu ve özel sektör işletmelerine ve sanayinin beklentilerine cevap verecek bilgi donanımına sahip nitelikli aranan ara elemanlar yetiştirmektir. Bu bağlamda, başta bölgemiz olmak üzere ülkemizin ihtiyaçlarına göre projelerin geliştirilerek mevcut sorunlara çözüm üretilmesi ana hedefimizdir. Bunun için, ilgili sektörel dinamikler ile ortak çalışmalar yapılması ve sanayi- üniversite işbirliğinin hayata geçirilmesi konularındaki çalışmalarımız devam etmektedir. Halen inşaatı devam eden ve bu yıl içerisinde taşınmayı planladığımız Ağaköy’de bulunan yerleşkemizdeki atölye, laboratuar gibi üniteler ile bu konudaki faaliyetlerimiz ivme kazanacaktır.“ demiştir.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette ayrıca Barış ALURAT, geçtiğimiz günlerde Prof. ünvanı alan Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın UĞUR hocamızı tebrik etmişlerdir.