Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

İşletme Yönetimi Programı Girişimcilik Filmleri Serisi ve İnovatif Girişimcilik Konferanslar Dizisi Genç Girişimcilerle Başladı.

İşletme Yönetimi Program Danışmanı Öğr.Gör. Ergül Söylemezoğlu öncülüğünde İnovatif Girişimcilik Konferanslar Dizisi ve Girişimcilik Belgeseller Serisi 8 Ekim 2018 pazartesi günü Meslek Yüksekokulumuz Konferans salonunda başlamıştır.

Meslek Yüksekokulumuz İşletme Yönetimi Programı öğrencilerinden Toplum Gönüllüleri Topluluğu temsilcisi Umut Çavdar’ın öncelikle katılımcı öğrencileri sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgilendirmesiyle başlayan etkinlikte öğrencilerimiz ilk olarak Steve Jobs’u ve Apple’ın varoluş sürecini örnek olay olarak değerlendirmiştir. Her hafta farklı bir şirketin örnek olay olarak izlenip değerlendirileceği ilgili etkinlik her Pazartesi Öğr.Gör. Ergül Söylemezoğlu’nun Genel İşletme dersi başlangıcında Meslek Yüksekokulumuz konferans salonunda gerçekleştirilmektedir.

Ayrıca 10 Ekim Çarşamba günü Yenilenebilir Enerji ve Robotik Topluluğu Başkanı Tunahan Gencel gerçekleştirdiği ÇOMÜ’nün ilk elektrikli araç projesini ve gerçekleştirmek üzere olduğu bazı inovatif projelerini ilgili öğrencilerimizle paylaşarak gençler için hedef belirleme, proje yazma ve girişimciliğin önemine değinmiş gerçekleştirdiği proje süreçleri içerisinde edindiği tecrübeleri kendi yaşıtı olan öğrencilerimize başarılı ve örnek bir sunumla aktarmıştır. Meslek Yüksekokulumuz konferans salonunda ve otomotiv atölyesinde organize edilen bu eğlenceli ve öğretici etkinlik İşletme Yönetimi, Otomotiv, Pazarlama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Kooperatif ve Yerel Yönetimler programlarımızdan ilgili öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.  Konferans katılımcı öğrencilerin alkışlarıyla birlikte Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü Başkanı Öğr.Gör. Zafer Özgür ve İşletme Yönetimi Program Danışmanı Öğr.Gör. Ergül Söylemezoğlu’nun ilgili öğrencilere teşekkürü ile son bulmuştur.

İnovatif Girişimcilik konferanslar dizisi Çanakkale Teknopark’ın başarılı genç girişimcisi üniversitemiz Öğretim Görevlilerinden Nara edTech Genel Müdürü Sn. Zafer Karadayı’nın katılımıyla 16 Ekim Salı Saat: 13:30’da Biga Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda devam edecektir. Konferansa katılım ücretsiz olup tüm öğrencilerimiz ve Biga Halkı davetlimizdir.