İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitimi Düzenlendi.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 17. maddesine bağlı olarak Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin "işyerlerinde staj yapabilmeleri için" teknik programlarda on altı (16) saat, sosyal programlarda sekiz (8) saat süreli İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitimi, 08-09 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

İSG eğitimine, 1.sınıfın tüm öğrencileri (örgün + ikinci öğretim)  ile geçen yıl söz konusu eğitime katılmayan dolayısıyla sertifika almayan ve staj yapmayan 2. sınıf ve diğer artık öğrencileri kapsayan 350 öğrenci katılmıştır. Biga Belediyesi Şirintepe Sosyal Tesisleri ve Biga Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen Temel ISG Eğitimini, Üniversitemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Alper TÜKEL ve Murat LALE vermiştir.  Eğitim sonucunda yapılacak olan sınavda başarılı olan öğrenciler, staj yapacakları işyerlerine sunulmak üzere sertifika alma hakkı kazanmışlardır. Verilen eğitimle öğrencilerimizin iş hayatına ilk ciddi adımlarını attıklarını ifade eden Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM; “Öğrencilerimizin mezun olabilmesi için staj yapma zorunluluğu vardır. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre de; staj yapmak isteyen öğrenciler, İSG eğitimine katılarak sertifika almak zorundadırlar. Bugünkü eğitimin gerçekleştirilmesi için bizlere her türlü kolaylığı sağlayan Sn. Belediye Başkanımız İsmail IŞIK başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz” demiştir.