Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

İŞ GARANTİLİ PROGRAM: METALURJİ
188-rvgo-r1.jpg
2011-2012 Öğretim yılının sonunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü ile İÇDAŞ Genel Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonucunda Biga Meslek Yüksekokulu bünyesinde ''Metalurji'' programının açılması konusunda bir mutabakata varılmıştır. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından açılması uygun görülen program 2012-2013 Öğretim yılında 30 kişilik ek kontenjanla öğretime başlamıştır.

Biga Meslek Yüksekokulu ile İÇDAŞ arasındaki mevcut ikili ilişkiler ve ortak çalışmalar, İÇDAŞ firmasının direkt ilgi alanları içinde yer alan programın açılmasıyla daha da artmıştır. Bu çerçevede Üniversitemiz Biga Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ile İÇDAŞ yetkilileri arasında oluşturulan bir komisyonla metalurji programında okutulacak ders planları ortaklaşa hazırlanarak, teorik/pratik bilgi ve uygulamaların birlikte değerlendirilmesi ile güncelleştirilerek 2013- 2014 öğretim yılı itibariyle uygulanmaya başlanmıştır. Özellikle 2. sınıfta okutulan meslek dersleri de İÇDAŞ'da çalışan ve yaptıkları işlerde uzman olan mühendisler tarafından verilmektedir. Derslerin teorik kısımları okulumuzda okutulurken, uygulamalı kısımları ise fabrikada yürütülmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz yaz dönemi stajlarını da İÇDAŞ'ta yapabilmektedirler.

İÇDAŞ yetkililerinin aldığı bir kararla Metalurji Programından mezun olan öğrencilerimiz eğer isterlerse herhangi bir önkoşul olmaksızın fabrikada çalışmaya başlayabilecektir. Bu doğrultuda 2013-2014 öğretim yılında mezun olan ve isteyen öğrencilerimiz İÇDAŞ'ta hemen işe başlamıştır. Diğer taraftan mezunlarımızdan biri Dikey Geçiş Sınavıyla Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Metalurji Mühendisliği Bölümünü kazanmıştır. Biga Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Metalurji Programı öğrencileri işleri hazır bir programda öğrenim görmektedirler. Konuyla ilgili olarak Biga Meslek Yüksekokulu müdürü Doç.Dr. Şemun Tayyar ''günümüz şartlarında üniversite mezunu birçok gencimiz iş bulmakta zorlanmaktadır. Hatta yüksek lisans ve doktora yapan işsiz mezunlarımız vardır. Özellikle bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasında önemli rol oynayan ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli mezunlar yetiştirmek ve bunların işe yerleştirilmelerini sağlamak çok önemlidir. Bu amaçla üniversite-sanayi işbirliğine ağırlık vermek öncelikli hedeflerimiz arasında olmalıdır. Metalurji programı mezunlarımızın bu bakımdan şanslı olduklarını düşünmekteyim'' dedi.