GMKA Projemizin 1. Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi.

GMKA (Güney Marmara Kalkınma Ajansı) tarafından desteklenen ”Biga Bölgesinde Kırsal Kalkınma İçin Çiğ Süt Kalitesini Arttırmaya Yönelik Mesleki Eğitim ve Laboratuvar Projesi” adlı projemizin 1. Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya GMKA proje uzmanlarından Ertuğrul Burak MERİÇ, Önder UNCEL, Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ, proje uzmanlarından Doç. Dr. Songül ŞENTÜRKLÜ,  Dr. Öğr. Üyesi A. Gülin ESER ve Öğr. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL katılmışlardır. Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ proje kapsamında Meslek Yüksekokulu çiğ süt laboratuvarına 440.000 TL’lik bir yatırım yapılarak alımı gerçekleştirilen Bakteri, Maya ve Antibiyogram test cihazı hakkında bilgi vermiştir. Alımı yapılan cihazın kurulum eğitimlerinin gerçekleştirildiğini ve Haziran ayından itibaren bölgemiz süt üreticilerinin hizmetine sokulacağını belirten BİLGÜCÜ;“Önümüzdeki aydan itibaren iştirakçi kuruluşlarımızın belirlediği farklı süt üretim merkezlerinde 4 ay sürecek çiğ süt analizleri yapılacaktır. Analiz sonuçlarından elde edilen veriler ışığında süt üreticilerimize mesleki eğitim programları düzenlenerek projemiz tamamlanmış olacaktır.” demiştir.