Gıda Teknolojisi Programı Teknik Gezi Düzenledi - 24 Ekim 2013

Gıda Teknolojisi Programı örgün öğretim ve ikinci öğretim 2. sınıf öğrencileri ile Süt ve Besi Hayvancılığı Programı öğrencileri Öğr. Gör. Dr. A.Gülin Eser gözetmenliğinde 24.10.2013 tarihinde Biga Belediyesi'nin 1. kalite mezbahasını ziyaret ettiler.

Yetkililer tarafından gezi kapsamında öğrencilere Et ve Et Ürünleri dersinin teorik bilgilerini uygulamalı olarak yerinde görmek amacıyla kesim hijyeni, kesim hayvanın mezbahaya girişi, kesim öncesi muayenesi, kesim ve yüzüm işlemleri, iç organlarının çıkartılması, karkasın yarım ve çeyrek karkas olarak ayrılması, bölgede görülen hastalıklar, mezbaha atık yönetimi ve atıkların işlenmesi gibi konularda bilgiler verilmiştir. Daha sonra soğuk depolar gezilmiş, temizlik ve hijyenin sağlanması ile ilgili bilgi alındıktan sonra kesimhanede yapılan tüm işlem ve işleyişlerin öğrencilere detaylı bir şekilde anlatılmasıyla gezi son bulmuştur.