Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Gıda Teknolojisi Programı Öğrencilerinden Konserve, Turşu, Zeytin ve Ketçap Sunumu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğrencileri 22.12.2015 tarihinde Meyve ve Sebze Teknolojisi ve Biyoteknoloji dersi kapsamında ürettikleri ürünleri hocalarının ve öğrenci arkadaşlarının beğenisini sundular.

Bölüm ve dersin hocası Öğr. Gör. Serpil ADAY ''Her yıl olduğu gibi bu senede öğrencilerimizle ders uygulaması olarak zeytin, turşu ve konservenin dışında aynı zamanda ketçapta ürettik. Farklı baharat karışımlarıyla hazırlanmış ketçap ürünlerinin yanı sıra, ballı ketçap, tavuk sulu ketçap, et sulu ketçap, körili ketçap, yumurta kabuğu tozu ile kalsiyum miktarı arttırılmış ketçap, mantar aromalı ketçap çeşitleriyle geniş yelpazeye sahip ürünler ürettik hem hocaların hem de diğer öğrencilerin beğenisine sunduk. Gelen olumlu eleştiriler bizi çok sevindirdi.''dedi.

248-helv-1.png