Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Gıda Teknolojisi Programı ile Süt ve Ürünleri Teknolojisi Öğrencileri, “Peynir Haritası: Akdeniz Ülkeleri ve Türkiye” Konulu Konferansa Katılmışlardır.

19.10.2018 Cuma günü, Gıda Teknolojisi Programı ile Süt ve Ürünleri Teknolojisi 2. Sınıf öğrencileri, Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü ve Gıda Teknolojisi Programı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi A. Gülin Eser eşliğinde İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu’nun sunduğu Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Peynir Haritası: Akdeniz Ülkeleri ve Türkiye” adlı konferansa katılmışlardır.

Öğrencilerimiz ayrıca aynı gün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM) Merkez Laboratuvarını ziyaret etmişlerdir. Bu inceleme gezisi kapsamında; Çevre Laboratuvarı, Toprak Analiz Laboratuvarı, Gıda Laboratuvarı, Arkeometri Laboratuvarı gezilmiş, yetkililer tarafından laboratuarlarda kullanılan cihazların işlevleri ve yapılan analizler hakkında öğrencilerimize bilgi verilmiştir.