Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Evren Üzerine Konulu Konferans Düzenlendi

Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen “Evren Üzerine” konulu konferans, 7 Aralık 2016 Çarşamba günü Biga Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hüseyin ÇAVUŞ'un katılımları ile düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr.Gör.Bahaddin ZAYİM,'' Evren hakkında  oluşumu ve geleceği üzerine öğrencilerimizden yoğun bir bilgi talebi vardı. Oldukça ilginç ve bilgi yönü sonsuz olan bu konuda bizleri aydınlatmak için bugün aramızda bulunan Sayın Doç.Dr. Hüseyin ÇAVUŞ hocamıza öğrencilerimiz adına çok  teşekkür ediyorum'' dedi.

Konferansta konuşan ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Hüseyin ÇAVUŞ; ”Evrenin %72'si karanlık enerji, %23'ü karanlık madde ve %5'i görünen maddedir. İşte evrenin bu %5 'lik kısmının teleskoplarla görebildiğimiz milyarlarca galaksilerden birinde bir gezegende yaşamaktayız. Evrenin yaşının, 13,7 ile 14 milyar yıl arasında değiştiği tahmin edilmektedir.” dedi. Evren üzerine yapılan araştırmaları kronolojik sıralamasına göre anlatan ÇAVUŞ; modern anlamda evren kavramının gelişmesine neden olan bilimsel çalışmalar, genel görelilik, evrenin yapıtaşları, evrendeki temel parçalar ve temel kuvvetler, evrenin geleceği, evrenler arasında geçiş var mıdır? gibi konularda sunum gerçekleştirdi.

Katılımın oldukça yüksek olduğu konferans, öğrenci sorularının Doç.Dr. Hüseyin ÇAVUŞ   tarafından cevaplanması ile son buldu.

Konferans etkinliğinin bitiminde günün anısına,Doç.Dr. Hüseyin ÇAVUŞ’a Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Suat UĞUR tarafından teşekkür plaketi takdim edilmiştir.