Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi
Biga Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda, 13 Ocak 2016 Çarşamba günü Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Eğitim toplantısı gerçekleştirildi. Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ, Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM, öğretim elemanları ve konu ile ilgili idari personelin katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda, Biga Meslek Yüksekokulu EBYS Birim Proje Sorumlusu Bilgisayar İşletmeni Hayri ÇÜREN tarafından EBYS ve EBSY'ye geçiş hakkında bilgiler verildi.

EBYS'ye geçişin ülkemizde zorunlu hale geleceğini, ÇOMÜ'nün 4 Ocak 2016 tarihinde EBYS'ye geçerek Türkiye'nin öncü üniversitelerinden biri olduğunu gösterdiğini belirten ÇÜREN, ''Elektronik Belge Yönetim Sistemi kullanımının çevreye duyarlılık anlamına da geldiğini, EBYS'ye geçiş sayesinde ÇOMÜ'nün yıllık kağıt ve toner tasarrufunun 700 bin TL civarında olacağını ifade ederek bu sistemle büro dışında bile evraklarımızı inceleme veya onay verme imkanımız olacaktır.'' demiştir. BELGENET yazılımının sorunsuz kullanımı için yapılması gereken ön yüklemeler, LDAP şifresi alımı, evrak işlemleri, tebliğ/tebellüğ gibi konulardaki uygulamaların örneklerle sunulduğu toplantı, öğretim elemanlarının konu ile ilgili sorularının Hayri ÇÜREN tarafından cevaplanması ile son buldu.

251-sdvo-r1.jpg
251-sdvo-r2.jpg