Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Konulu Konferans Düzenlendi

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) konulu konferans Biga Özel Murat Eğitim Kurumları yetkililerinin katılımıyla 1 Kasım 2017 Çarşamba günü konferans salonunda düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM, ‘Yüksekokulumuzda 13'ü örgün, 7'si ikinci öğretim olmak üzere toplam 20 programda 2447 öğrenci öğrenim görmektedir. Meslek Yüksekokulumuzun temel amacı; ilgili alanlarda aranan - yetişmiş ara elemanlar yetiştirmektir. Ayrıca alt yapı kapasitesi yeterli, hedefli öğrencilerimizin lisans eğitimi almalarına ön ayak olunması da önemli hedefimizdir. Bugün itibarıyla 5652 öğrencinin mezun olduğu Okulumuzdan, 419 öğrenci DGS ile lisans eğitimine geçmiştir. Ayrıca önümüzdeki yıl KPSS sınavı da yapılacaktır. Konferansımızın amacı, DGS hakkında başvurudan bölüm tercihine kadar olan tüm aşamalar hakkında siz öğrencilerimizi bilgilendirmektir. Bu amaçla bugün aramızda bulunan Biga Özel Murat Eğitim Kurumları yetkililerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Biga Özel Murat Eğitim Kurumları sahibi Kemal AKDAĞ  ve Rehberlik Uzmanı Ersen UZGUN'un katılımıyla gerçekleşen seminerde konuşan Rehberlik Uzmanı Ersen UZGUN öğrencilere, DGS ve KPSS’nin içeriği, sınavlara nasıl hazırlanmaları gerektiği, dikey geçiş yapabilecekleri lisans bölümlerine yaklaşık kaç soru yaparak girebilecekleri hakkında bilgiler aktardı. 2016 DGS sayısal ve sözel soru sistemleri hakkında detaylı bilgi veren UZGUN, ''2016 ÖSYM verilerine göre; sınava giren ortalama her beş öğrenciden biri DGS sınavını kazanabilmektedir. Bunu sizler ancak ''inanarak'' çalışma ile elde edebilirsiniz.'' dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans, konu ile ilgili soruların ilgililerce cevaplanması ve çekiliş ile sona erdi. Yapılan çekiliş ile Gıda Teknolojisi İ.Ö 2.sınıf öğrencisi Merve Çapar %100, Gıda Teknolojisi İ.Ö 2.sınıf öğrencisi Saliha İba  %75, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları N.Ö 2.sınıf öğrencisi Mikail Gül %50, İşletme Yönetimi N.Ö 2.sınıf öğrencisi Ezgi Gelir %25 indirim kazandılar. Ayrıca tüm katılımcı öğrenciler; 100 TL indirim hakkı kazandılar.