Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Konulu Konferans Düzenlendi

Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) konulu konferans, Biga Özel Ludus Akademi yetkililerinin katılımıyla 2 Kasım 2018 Cuma günü konferans salonunda düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM, ‘Meslek Yüksekokulumuzda 13'ü örgün, 7'si ikinci öğretim olmak üzere toplam 20 programda 1350 kayıtlı öğrenci öğrenim görmektedir. Meslek Yüksekokulumuzun temel amacı; ilgili alanlarda aranan - yetişmiş ara elemanlar yetiştirmektir. Ayrıca alt yapı kapasitesi yeterli, hedefli öğrencilerimizin lisans eğitimi almalarına ön ayak olunması da önemli hedefimizdir. Bugün itibarıyla 6005 öğrencinin mezun olduğu Okulumuzdan, 449 öğrenci DGS ile lisans eğitimine geçmiştir. Konferansımızın amacı, DGS hakkında başvurudan bölüm tercihine kadar olan tüm aşamalar hakkında siz öğrencilerimizi bilgilendirmektir. Bu etkinliği düzenleyen Biga Değerleri Topluluğu yönetimi ile Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Hülya UGUR hocama ve bugün aramızda bulunan Biga Özel Ludus Akademi yetkililerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Biga Özel Ludus Akademi sahibi Kemal AKDAĞ, Ludus Akademi Müdürü Özcan KUZU, Rehberlik Uzmanı Ersen UZGUN ve Türk Dili uzmanı Büşra KöSE’nin katılımlarıyla gerçekleşen seminerde konuşan Rehberlik Uzmanı Ersen UZGUN öğrencilere, DGS ve KPSS’nin içeriği, sınavlara nasıl hazırlanmaları gerektiği, dikey geçiş yapabilecekleri lisans bölümlerine yaklaşık kaç soru yaparak girebilecekleri hakkında bilgiler aktardı. 2017 DGS sayısal ve sözel soru sistemleri hakkında detaylı bilgi veren UZGUN, ''2017 ÖSYM verilerine göre; sınava giren ortalama her beş öğrenciden biri DGS sınavını kazanabilmektedir. Bunu sizler ancak ''inanarak'' çalışma ile elde edebilirsiniz.'' dedi.

Konferans, Gölcük Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret programı mezunu olup  DGS ile Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonıomisi Bölümüne yerleşen Ercan ATILGAN’ın düşünce ve deneyimlerini paylaşmasının ardından öğrenci sorularının ilgililerce cevaplanması ve çekiliş ile sona erdi.

Yapılan çekiliş ile Gıda Teknolojisi programı 2.sınıf öğrencisi Hande EMİR %100, İşletme Yönetimi 2.sınıf öğrencisi Esra BAŞ %50, Gıda Teknolojisi 2.sınıf öğrencileri Songül YOL ve Sevil GÜVEY %25 indirim kazandılar. Ayrıca etkinliğe katılan tüm öğrenciler; %10 indirim hakkı kazandılar.