Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Konulu Konferans Düzenlendi

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) konulu konferans Biga Özel Murat Eğitim Kurumları yetkililerinin katılımıyla 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Biga Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM, ‘Yüksekokulumuzda 13'ü örgün, 7'si ikinci öğretim olmak üzere toplam 20 programda 2640 öğrenci öğrenim görmektedir. Meslek Yüksekokulumuzun temel amacı; ilgili alanlarda aranan - yetişmiş ara elemanlar yetiştirmektir. Ayrıca alt yapı kapasitesi yeterli, hedefli öğrencilerimizin lisans eğitimi almalarına ön ayak olunması da önemli hedefimizdir. 15.05.2017 itibarıyla 5329 öğrencinin mezun olduğu Okulumuzdan, 389 öğrencinin DGS ile lisans eğitimine geçmiştir. Konferansımızın amacı, DGS hakkında başvurudan bölüm tercihine kadar olan tüm aşamalar hakkında siz öğrencilerimizi bilgilendirmektir. Bu amaçla bugün aramızda bulunan Biga Özel Murat Eğitim Kurumları yetkililerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Biga Özel Murat Eğitim Kurumları Rehberlik Uzmanı Ersen UZGUN, Öğretmen İsa Cem Sezer ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Emel ARMUT'un katılımıyla gerçekleşen seminerde konuşan Rehberlik Uzmanı Ersen UZGUN öğrencilere, DGS'nin içeriği, sınavlara nasıl hazırlanmaları gerektiği, dikey geçiş yapabilecekleri lisans bölümlerine yaklaşık kaç soru yaparak girebilecekleri hakkında bilgiler aktardı. 2016 DGS sayısal ve sözel soru sistemleri hakkında detaylı bilgi veren UZGUN, ''2016 ÖSYM verilerine göre; sınava giren ortalama her beş öğrenciden biri DGS sınavını kazanabilmektedir. Bunu sizler ancak ''inanarak'' çalışma ile elde edebilirsiniz.'' dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans, konu ile ilgili soruların ilgililerce cevaplanması ve çekiliş ile sona erdi. Yapılan çekiliş ile Pazarlama N.Ö 2.sınıf öğrencisi Arif Kaplan %100, İşletme İ.Ö 2.sınıf öğrencisi Meltem Ertuğrul %50, Makine N.Ö 2.sınıf öğrencisi Serkan Özçelik ve Makine N.Ö 1.sınıf öğrencisi Hatice Yelek %25 indirim kazandılar. Ayrıca tüm katılımcı öğrenciler; 100 TL indirimin yanı sıra ücretsiz 7 farklı deneme sınavına katılım hakkı kazandılar.