Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi I. Proje Pazarı Etkinliğine Katıldık.

Çanakkale Valiliği Himayesinde, TÜBİTAK ve GMKA iş birliği ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Proje Koordinasyon Merkezi ev sahipliğinde 25 Nisan Çarşamba günü Troya Park AVM’de I. Proje Pazarı etkinliğinin açılışı gerçekleştirilmiştir.

Çanakkale Vali Yardımcıları Tahir ŞAHİN ve Turan YILMAZ ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha ÖZDEN,  Prof. Dr. Ahmet ERDEM, Prof. Dr. Mustafa GÖRÜN, Belediye Başkanvekili Ali SÜRÜCÜ, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir TUNCER, İl Milli Eğitim Müdürü Osman ÖZKAN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal DOKUZ, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Erkan BİL ve GESTAŞ Genel Müdürü Volkan USLU’nun katılımları ile açılış gerçekleştirilmiştir.

26 Nisan Perşembe günü Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut DOĞAN ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet KARACA konuşmacı olarak I. Proje Pazarına katılmışlardır.

Biga Meslek Yüksekokulunu temsilen proje koordinasyon sorumlusu İşletme Yönetimi Program Danışmanı Öğr. Gör. Ergül SÖYLEMEZOĞLU’nun Jüri Üyesi olarak katkı sunduğu I. Proje Pazarı’na Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İsmail HACIKURU, Makine ve Metal Teknolojileri Programı Öğretim Görevlileri Mustafa DÜNDAR ve Serhat FİLİZ öğrencileriyle birlikte geliştirdikleri 3D yazıcıları, CNC freze tezgahı ve akıllı sulama sisteminden oluşan tanıtım standı açarak katılmışlardır. Standı, proje pazarına katılan ziyaretçiler, öğretim elemanları ve öğrencilerin yanı sıra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN,  Aselsan Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Fazıl YAĞLI, Türkiye Patent ve Marka Kurumu Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Dr. Elif Betül AKIN, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çanakkale İl Müdürü Hacı Bekir TUNCER ve beraberindeki bazı yetkililer de ziyaret ederek takdir ve başarı dileklerini dile getirmişlerdir.

Proje pazarının ödül töreni 27 Nisan Cuma günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirilmiştir.