Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

”Çanakkale Mahşeri” Konulu Konferans Etkinliği Düzenlendi
Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen ”Çanakkale Mahşeri” konulu konferans, 18 Mart 2014 Salı günü saat: 13.00'de Biga Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenmiştir.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Biga Değerleri Topluluğu Başkanı Gıda Teknolojisi 2. Sınıf öğrencisi Merve ÇOLAK; “Bugün, 18 Mart 2014. Türk ulusunun direniş ve varoluş destanı olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümüdür. Sonuçları itibariyle öylesine büyük bir zaferdir ki, devamında kazanılan kara savaşları ile yükselen moraller, akabinde yaşanan Kurtuluş mücadelesinin de kazanılabileceğine dair umutları yeşertmiştir.” demiştir.

Konferansı veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanı Ş. Şamil BUCAK yaptığı konuşmada; “Çanakkale Zaferi tarihimizdeki en önemli kahramanlık destanlarından biridir. 1. Dünya Savaşı sırasında yaşanan ve tüm dünyanın hayretle izlediği, Çanakkale Savaşı cesaretin, azmin, inancın, vatan sevgisinin ve fedakarlığının en büyük örneğidir. Bu eşsiz ve eşitsiz savaşta birçok mucize gerçekleşmiştir. Bu mucizelerden biri de Seyit Onbaşı'nın 216 okka (275 kg.)'lık top mermisini kaldırıp topun ağzına kadar götürmesidir. Bu mermiyle savrulan düşman gemisi batınca küçümsedikleri Osmanlı Ordusunun düşmana geçit vermeyeceği anlaşılmıştır.”
     “Çanakkale ruhunun doğduğu bu topraklarda ecdadımıza layık olabilmemiz ve emanetlerini sonsuza kadar yaşatabilmemiz için, Çanakkale Savaşları'nın anlamını ve önemini iyi kavramalıyız.Bu amaçla 99 yıl önce Çanakkale'nin geçilemeyeceğini çok zor koşullarda sağlayan şehitlerimizi rahmetle anıyor ruhları şad olsun diyoruz.” demiştir.

Katılımın oldukça yüksek olduğu konferans, öğrenci sorularının Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Okutman Şaban Şamil BUCAK tarafından cevaplanması ile son buldu.
157-ijuq-r1.jpg
157-ijuq-r2.jpg