BOZCAADA'LI KADINLARDAN MESLEK YÜKSEKOKULUMUZA ZİYARET
09.02.2016 Salı günü, el emeği ürünlerini değerlendirmek isteyen Bozcaada'lı kadınları Meslek Yüksekokulumuzda ağırladık. Okulumuz toplantı salonunda; Bozcaada'lı kadınlara ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sibel Tan ve Dr. Arş. Gör. Bengü Everest, Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (BİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer Baykal  ve Meslek Yüksekokulumuz Kooperatifçilik Programı Öğr. Gör. Muradiye Özel Ödül tarafından  "Kooperatif nedir? Ne değildir? Neden önemlidir?, Türkiye'de ve Dünya'daki uygulamaları nasıldır?, Kooperatifçilik ilkeleri ve kadın kooperatifçiliğinin ilçemizdeki güzel bir örneği olan BİKAD'ın deneyimleri" konularında bilgiler verildi. Dinleyici sorularının konuşmacılar tarafından cavaplanması ile sona eren toplantınınardından BİKAD'ın çocuk yuvası ve atölyesi ziyaret edildi. Bozcaada'lı misafirlerimizin oldukça memnun kaldığı gezi, BİKAD mutfağında yenilen öğle yemeği ile sona erdi. Üniversitemiz ile kooperatifler arasındaki işbirliğine örnek olabilecek bu etkinliğin gelecek süreçte büyüyerek devam etmesi planlanmaktadır.

255-jerv-r1.jpg
255-jerv-r2.jpg