Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

''Biga'nın Anıtsal Nitelikli Ağaçları'' Konulu Konferans Düzenlendi
Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen ''Biga'nın Anıtsal Nitelikli Ağaçları'' konulu konferans 21 Mayıs 2014 Çarşamba günü Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi.

Konferansta konuşan Biga Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Dr. Muhammet AKKAYA ''Anıtsal ağaçlar, ortalama 900-1000 yıllık hayatları boyunca tarihsel olaylara tanık olan ağaçlardır. Günümüzde 3000 yaşında olan anıtsal nitelikli ağaçlar vardır. 1999 yılında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun almış olduğu kararla anıtsal ağaçlar; tabiat yapısı, ölçüleri ve diğer özellikleri bakımından anıtsal niteliklere sahip ağaçlardır. Estetik, kültürel, bilimsel açıdan çok önemli materyaller olan anıtsal ağaçlar, aynı zamanda ormanların gelecek nesillere aktarılması bakımından önemli gen kaynaklarıdır. Bu nedenle anıtsal ağaçlara, odun gözüyle değil tarihe tanıklık etmiş değer gözüyle bakılmalı ve ayrıca tüm ormanlarımız korunmalı, orman yangınları anında haber verilerek yaratacağı zararlar minimize edilmelidir'' demiştir.
Katılımın oldukça yüksek olduğu konferans, öğrenci sorularının Dr. Muhammet AKKAYA tarafından cevaplanması ile son buldu.

Konferans etkinliğinin bitiminde günün anısına, Biga Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Dr. Muhammet AKKAYA'ya Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Bahaddin ZAYİM tarafından teşekkür plaketi takdim edilmiştir.

171-hemc-r1.jpg
171-hemc-r2.jpg
171-hemc-r3.jpg