Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga YGS-2014 Sınav Görevlileri Eğitim Toplantısı Yapıldı
23 Mart 2014 Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak olan ve 2 milyonu aşkın adayın gireceği “2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı”na Biga’da 2.066 öğrenci katılacaktır. Toplam 160 dakika sürecek olan sınav saat 10.00'da başlayacak ve saat 12.40’ta bitecektir.

Biga ilçesinde toplam 8 bina ve 105 salonda gerçekleştirilecek olan sınavın sorunsuz yapılabilmesi için 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda görev alacak bina sınav sorumluları, bina yöneticileri ile bina sınav sorumlusu yardımcılarına 19 Mart 2014 günü saat:15.00'de Biga Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda Biga ÖSYM koordinatörü Doç. Dr. Şemun TAYYAR tarafından 'Sınav Görevlileri Eğitim Toplantısı' gerçekleştirilmiştir.      

Toplantıda Doç. Dr. Şemun TAYYAR ÖSYM tarafından hazırlanan ve sınav işleyişi hakkında bilgiler veren bir sunum yapmıştır. Adil ve güvenli bir sınav yapabilmek için katılımcıların soruları yanıtladıktan sonra toplantı son bulmuştur. Doç.Dr. Şemun Tayyar “Sınava katılacak olan adayların uymaları gereken kurallara dikkat etmeleri gerektiğini, ayrıca sınava girebilmek için adayların sınava giriş belgeleri ile nüfus cüzdanlarını (veya geçerli pasaportlarını ) yanlarında bulundurmaları gerektiğini ve bu belgeler olmadan sınav binalarına adayların alınmayacaklarını” ifade etti. Doç.Dr. Tayyar “Sınava katılacak olan tüm adaylara başarılar diler, saygılar sunarım.” dedi.

158-jdzd-r1.jpg