Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

BİGA TARIMININ GELECEĞİNE YÖNELİK PROJENİN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
Biga Kaymakamlığı, Biga İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Biga Ziraat Odası ve ÇOMÜ Biga Meslek Yüksekokulu' nun ortaklaşa düzenlediği toplantı 06 Ocak 2016 Çarşamba günü Köşklübağ Düğün Salonunda yapıldı. Köy muhtarları ile kooperatif başkanları ve üst birlik başkanlarınınkatıldığı toplantıda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ceylan; '' Burada bulunma amacımız kooperatifçiliği ve hayvancılığı daha ileriye taşımak'' dedi.

Biga Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Program Koordinatörü Öğr.Gör. Muradiye Özel Ödül yaptığı konuşmada; '' Kooperatifler in üst birlikleri ayrı olabilir ama tek bir amacımız var kaliteli süt üretip pazarlayabilmek. Birlikte hareket edip marka değeri yaratarak nasıl pazarlama kanalları oluşturabiliriz bunları düşünmeliyiz. Tüketici güvenilir gıda tüketmek istiyor, sermaye şirketleri kar adına her şeyi yapabilir ama kooperatifçilik farklı bir şey kooperatif bunu yapmaz nedeni ise ürettiği ürünü kendisi tüketiyor, çocukları tüketiyor. Son olarak söylemek istediğim birlik olalım beraber olalım el ele verelim en iyisini en kalitesini üretip pazarlayalım'' dedi.

Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ise; ''Biga süt üretiminde ve kalitesinde bilinen bir marka, hayvancılıkta aynı şekilde. Benim kendi tespitlerime göre arzu ettiğimiz düzey de değiliz kapasitemizin gerisindeyiz, bundan sonra yapmamız gereken sorunu nasıl giderebilir kaliteli üretimi kapasitemizi nasıl arttırabiliriz diye konuşmak ve bir şeyler yapmak adına İlçe Tarım Müdürlüğü, Meslek Yüksekokulu, Ziraat Odamız ve diğer tüm paydaşlarımız ile birlikte böyle bir toplantı düzenleyelim istedik, bizler bunun için buradayız. '' şeklinde konuştu. İlerleyen günlerde pilot olarak seçilen altı köyde kooperatifçilik ve süt hijyeni konularında eğitim verilmesine karar verildi.

254-rtni-r1.jpg