Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga Organize Sanayi Bölgesi İle İşbirliği Protokolü Görüşmesi Yapıldı.

Meslek Yüksekokulumuz ile Biga Organize Sanayi Bölgesi (Biga OSB) arasında İşyeri Mesleki Uygulamaları Eğitim ve Öğretim İşbirliği protokolü kapsamında görüşme yapılmıştır. 07 Kasım 2018 Çarşamba günü Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM, Öğr. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL ile Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İsmail HACIKURU’nun katılımları ile Biga OSB İdari tesiste gerçekleşen görüşmeye Biga Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Mehmet EROĞLU, Bölge Müdürü Orhan KAPLAN ve Biga OSB’de faaaliyet gösteren firmaların yetkilileri katılmıştır.

Toplantıda katılımcılara işbirliği protokolü hakkında detaylı bilgi veren Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr.Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ; “Meslek Yüksekokulumuzda eğitim kalitesinin artırılması, Biga OSB başta olmak üzere bölgemiz ve ülkemiz sanayisinin  kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi ve öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulmalarına doğrudan katkı sağlamak amacıyla Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile yaklaşık bir ay öncesine dayanan istişareler sonucunda olumlu bir noktaya gelmiş bulunuyoruz. Üzerinde görüştüğümüz bu protokol ile Meslek Yüksekokulumuzun Elektrik, Makine, Gıda Teknolojisi, Mobilya Dekorasyon ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarında eğitim gören ikinci sınıf öğrencilerinin ilgili firmalarda haftanın bir (1) iş günü işbaşı eğitimi, mesleğe hazırlanma, mesleğin gerekli kıldığı bilgi ve becerilerini arttırma ve mesleki becerilerini geliştirmeleri için uygulamalı eğitim görmeleri amaçlanmaktadır. Bu konudaki hedefimiz; müfredatta 3+1 modeline geçerek öğrencilerimizin eğitimlerinin son bir (1) yarıyılını ilgili sektörel kuruluşlarda yapmalarıdır” demiştir.

Toplantıda konuşan Biga OSB Başkan Vekili Mehmet EROĞLU; gerçekleştirilmesi düşünülen bu projenin OSB‘de faaliyet gösteren firmaların nitelikli ara eleman temini konusunda faydalı olacağını ve ilerideki dönemlerde Meslek Yüksekokulunda 3+1 eğitim modeline geçilebilmesi için alt yapı oluşturması bakımından önemli olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca bu kapsamda düzenlenen projeler ile üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirileceğini belirtmiştir.

Toplantıda daha sonra söz alan Biga OSB Bölge Müdürü Orhan KAPLAN ve faaliyet gösteren firma yetkilileri işbirliği protokolü hakkında görüş ve önerilerini belirtmiştir.

Toplantı, firma yetkililerinin sorularının Biga MYO öğretim elemanları tarafından cevaplanması ile sona erdi.