Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga Organize Sanayi Bölgesi ile Eğitim ve Öğretim İşbirliği Ön Protokolü İmzalanmıştır.

Biga Organize Sanayi Bölgesi (Biga OSB) ile İşyeri Mesleki Uygulamaları Eğitim ve Öğretim İşbirliği ön protokolü imzalanmıştır.

        4 Aralık 2018 Salı günü Biga Organize Sanayi Bölgesi idari tesiste gerçekleştirilen imza töreninde Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nafi FERSAN, Bölge Müdürü Orhan KAPLAN, Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM, Öğr. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL ile Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. İsmail HACIKURU hazır bulunmuşlardır. Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ ve Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nafi FERSAN tarafından imzalanan ön protokol ile Meslek Yüksekokulumuzun Gıda Teknolojisi, Elektrik, Makine, Mobilya ve Dekorasyon programı öğrencilerinin işbaşı eğitimi, mesleğe hazırlanma, mesleğin gerekli kıldığı bilgi ve becerilerini arttırma ve mesleki becerilerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Bu kapsamda     2018-2019 Bahar döneminden itibaren Biga Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 20 firmada ilgili program öğrencilerimizin mesleki alandaki kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik uygulamalı eğitim programları düzenlenecektir.

      İmza töreninde konuşan Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ; “Uygulanacak olan projenin temel hedefi; Meslek Yüksekokulumuzda 3 +1 (3 yarıyıl Meslek Yüksekokulunda eğitim -1 yarıyıl ilgili sektörde uygulama) eğitim sistemine geçiş sağlanmasına yönelik alt yapının oluşturulmasıdır. Biga Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu üyeleri ve firma yetkililerine projemiz ile ilgili duyarlılıklarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum” demiştir.