Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga MYO'da Oryantasyon Programı Sona Erdi
2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında Biga Meslek Yüksekokulu'na yeni kayıt yaptıran öğrenciler için oryantasyon eğitimi düzenlendi. Konferans salonunun yetersizliği nedeniye 8 farklı oturumda gerçekleştirilen eğitim programlarına bölümlerin ilgili öğretim elemanları, Şef Gülşen DEMİRCAN ve birinci sınıf öğrencileri katıldı.
Öğrencilerimizin üniversite hayatına uyumlarının hızlandırılmasını amaçlayan eğitim programı, 29 Ekim 2015 ile 8 Kasım 2015 tarihleri arasında Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Bahaddin ZAYİM ve Öğr.Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ tarafından gerçekleştirildi.

Öncelikle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga Meslek Yüksekokulu ve Biga hakkında genel bilgilerin verildiği eiğtimde; öğrenci bilgi sistemi, ders geçme sistemi, kayıt yenileme, sınavlar, atölye ve laboratuvarlar, staj, yatay-dikey geçişler, disiplin yönetmeliği konularında kapsamlı bilgiler verildi. Ayrıca sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile öğrenci toplulukları hakkında bilgilerin aktarıldığı oryantasyon eğitimi, Gıda İşleme, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri, Makine ve Metal Teknolojileri. Elektrik ve Enerji, Malzeme ve Malzeme İşleme. Muhasebe ve Vergi, Bitkisel ve Hayvansal Üretim ile Pazarlama ve Reklamcılık bölümlerine ait 14'ü Örgün,7'si İkinci öğretim olmak üzere 21 programa verildi.

524 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen oryantasyon eğitimleri, öğrencilerin sordukları soruların ilgililer tarafından cevaplandırılması ile son buldu.
231-oeqa-r1.jpg
231-oeqa-r2.jpg