Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

BİGA MYO ÖĞRENCİLERİ DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE ORMAN HAFTASINI KUTLADI
21-26 Mart tarihleri arasında kutlanan “DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ VE ORMAN HAFTASI” nedeniyle Yüksekokulumuz öğrencileri fidan dikim etkinliği düzenledi.

20.03.2014 Perşembe günü öğleden sonra Biga Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle Yüksekokulumuz Mobilya ve Dekorasyon Programı ve Elektrik Enerji İletim Dağıtım Programı öğrencileri ile Öğretim Elemanları Öğr.Gör. Ayşin Aşkın, Öğr. Gör. Selin Nehir ve Öğr.Gör. Muammer Ceylan fidan dikim etkinliği için Biga'ya bağlı Değirmencik Köyü'ne gittiler.

Biga Orman İşletme Müdürlüğü Toprak Muhafaza Şefi Dr. Muhammet Akkaya'nın da katıldığı etkinlikte Dr. Muhammet Akkaya “Ormanlar birçok canlıyı bünyesinde barındırmaktadır. Bunun dışında doğaya ve ekonomiye katkı sağlamaktadır. Sizlerin bugün dikeceği bir fidan geleceğin ormanını oluşturacak. Unutmamalıyız ki ormanlar bize gelecek nesillerin emanetidir. Bu nedenle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Özellikle siz değerli gençlerimizin en büyük görevi bilinçli bireyler olarak ormanlarımızın korunmasını sağlamaktır” dedi.

Fidan dikimiyle ilgili kısa bir bilgilendirme yapıldıktan sonra fidanlar toprakla buluştu. Dikilen fidanların can suyunu veren öğrenciler etkinlikten memnun ayrıldılar.
160-zdgt-r1.jpg
160-zdgt-r2.jpg
160-zdgt-r3.jpg