Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga MYO Mezunlarını Uğurladı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Meslek Yüksekokulu 2013–2014 Akademik Yılı mezuniyet töreni 26 Haziran 2014 tarihinde Yüksekokul kampüsünde yapıldı. Törene Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Olcay Hisar, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Harun Yıldız, Gelibolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Musa Bulut, Çan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Hikmet Yavaş, Çanakkale Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza MOTORCU, Ayvacık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Selçuk Berber, Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Selim Eren, Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Feyza Kolcu, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile birçok kamu ve STK kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Velilerin ve mezunların tören alanını doldurduğu Yüksekokulumuz kampüsünde öğrenciler sahneye çıktıkça coşku dolu anlar yaşandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törende, sırasıyla Yüksekokulumuz okul birincilerinden Makine Programı öğrencisi Ümit Yayık, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemun TAYYAR ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar birer konuşma yaptılar.

Meslek Yüksekokulumuzun dönem birincisi Makine Programından mezun olan Ümit Yayık yaptığı konuşmasında, ''Ben ve arkadaşlarım tarih ve doğanın buluştuğu, barış ve kültür kenti Çanakkale'nin ilk ve tek üniversitesinden, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı davranış, çalışma ve yönetim anlayışına, bilimi merkeze alan bir yaklaşıma sahip olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Meslek Yüksekokulu mezunu olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. İnsana yapılan yatırım, yatırımların en önemlisi ve en uzun vadeli olanıdır. Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi yüceltmek ve ilerlemek olan toplumlar asla göz ardı edemezler. Saygıdeğer hocalarım, sizler bizleri iki yıl boyunca bilgiyle, meslek ahlakı ile donattınız. Öğretim süremiz boyunca emek harcayarak yetiştirdiğiniz biz gençler sizin eseriniziz. Bizi başarı ve mutluluk dolu bir yaşama hazırladınız. Sizlere arkadaşlarım, ailelerimiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bizleri bu günlere getiren, her zaman yanımızda duran anneme ve babama da teşekkür ederim'' dedi.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemun TAYYAR konuşmasında; Üniversitemizin en eski ve en kurumsal akademik birimlerinden biri olan meslek yüksekokulumuz 19 programı, yaklaşık 1700 öğrencisi ve 4 doçent, 4 yardımcı doçent, 28 öğretim elemanıyla eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Akademik personelimiz alanlarında yürüttükleri birçok ulusal ve uluslar arası araştırma projeleri ile bilimsel kongre ve sempozyumlara katılımlarla üniversitemizin ve ülkemizin bilimsel gelişmişliğine katkı sağlamaktadırlar. Türkiye'nin çağdaş ülkeler arasında yerini alabilmesi ve güçlü bir konuma ulaşmasında eğitim en önemli konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bağlamda üniversitelere çok büyük görevler düşmektedir. Özellikle mesleki ve teknik eğitim ülkemizde ön plana çıkmaktadır. Bilim ve teknoloji ile birlikte iyi yetişmiş, bilgisayar kullanabilen, yabancı dil bilen genç nüfusa sahip olacak bir Türkiye'nin, 21. yüzyılda büyük bir atılım yapacağına inancım büyüktür. Okulumuz 30 günlük stajlarını özel ve kamu sektöründe başarıyla tamamlayarak, kurulduğu günden beri yaklaşık 4350 mezun vererek, ülkemizin, bölgemizin ve sanayimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmeye olanca gücüyle gayret göstermektedir. Bu yıl da 108 gencimizi mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Biga MYO olarak bilimden aldığımız güçle sürdürülebilir gelişmemizde ve bugünlere gelmemizde bizlere katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Öncelikle yüksekokulumuzun akademik ve idari personeline çok teşekkür ediyorum. Üniversitemizin Rektörü Sayın Prof Dr. Sedat LAÇİNER'e teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Destek ve katkılarından dolayı Sayın Kaymakamımıza, Sayın Biga belediye başkanımıza, bizden desteklerini esirgemeyen Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan'a sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Çok değerli Biga'lılara, Belde belediye başkanlarımıza, kıymetli iş adamlarımıza, oda ve borsa başkanlarımıza ve burada isimlerini sayamadığım destekleriyle yüksekokulumuzun gelişimine katkı sunanlara sonsuz teşekkürler ediyor ve bundan sonra da destekleriyle yanımızda olacaklarını biliyorum.
Sayın veliler,
Sizler büyük özverilerle evlatlarınızı 2 yıl öncesinde bizlere emanet ettiniz. Bugün çocuklarınız eğitim-öğretim dönemlerini ön-lisans diploması alarak sizlere ve bizlere haklı sevinç yaşatmaktadırlar. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Sizleri böyle değerler yetiştirdiğiniz için bilhassa kutluyorum.
Ve Geleceğimizin güvencesi olan sevgili genç mezunlarımız,
Sizler üniversite mezunu olarak topluma örnek olmalısınız. Bilimi ve teknolojiyi kullanabilen, sürekli kendini geliştirmeyi amaç edinmiş, dürüst, çalışkan ve üretken, kendi ayaklarınız üzerinde duran mezunlar olarak yarınlarımızı sizlere emanet ediyoruz. Konuşmamı burada bitirirken katılımlarıyla bizleri onurlandıran bütün davetlilere saygılar sunar, mezunlarımıza bundan sonraki yaşamlarında sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.
YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN'' dedi.

Rektör Yardımcısı Sayın Prof..Dr. Şükriye Aras Hisar ise yaptığı konuşmada şunları söyledi. "Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sedat LAÇİNER'i temsilen törende bulunduğunu ve bundan gurur duyduğunu ifade etti. Eğitim ile üniversite öğretiminin öneminden bahsederek, yüksekokulumuzun çalışanlarına teşekkür ederek, mezun ve ailelerini de tebrik etti. Biga'lıların Biga Meslek Yüksekokulu'na verdikleri önemden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmalarını tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren mezunların diploma ve hediyeleri protokol tarafından verildi. Biga Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan müzik grubunun verdiği mini konserin ardından keplerin havaya atılmasıyla tören son buldu. Tören sonunda konuklara pilav ayran ikram edildi.

177-wyga-r1.jpg

Diğer Fotoğraflar için tıklayınız