Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga Meslek Yüksekokulu'nda ''100. Yılında Çanakkale Savaşları'' KonuluKonferans

Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen ''100. Yılında Çanakkale Savaşları'' konulu konferans, Yüksekokul Konferans Salonunda düzenlendi.

     Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen konferans, vatanımız için canını veren tüm şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Bahaddin Zayim; topluluğun kuruluş amaçları, bugüne kadar yapılan çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Öğr.Gör. Bahaddin Zayim, ''Kurtuluş savaşının temelleri, Çanakkale boğazının sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmıştır. Çanakkale Zaferi, Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider kazandırmıştır'' dedi.

     Konferansa katılan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık yaptığı konuşmada; ''1993-1996 yılları arasında Biga Meslek Yüksekokulu'nda misafir öğretim görevlisi olarak görev yaptım ve burada son derece mutlu oldum. Yoksul bir ailenin çocuğu olarak Biga Belediye Başkanlığı seviyesine kadar gelmemi Cumhuriyetin kazanımlarına borçluyum Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açan Çanakkale Savaşlarının 100. yıl etkinliklerine çok önem vermekteyiz. Bu çerçevede bir yıl boyunca düzenlenecek çeşitli etkinliklerle Çanakkale ruhunu pekiştirmeye gayret edeceğiz 18 Mart akşamı gerçekleştirilen fener alayı ile başlatılan faaliyetler artarak devam edecektir.'' dedi.

     Gıda Teknolojisi Programı öğrencisi Hanife Avcu'nun ''Mustafa Kemal'in Kağnısı'' adlı şiiri okuması ile devam eden etkinlikte, konferansı veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanı ''Çanakkale Savaşları Gazisi Halil Çavuş'un torunu'' Şamil Bucak yaptığı konuşmada; ''Çanakkale ruhunun doğduğu bu topraklarda ecdadımıza layık olabilmemiz ve emanetlerini sonsuza kadar yaşatabilmemiz için, Çanakkale Savaşları'nın anlamını ve önemini iyi kavramalıyız. Bu amaçla 100 yıl önce Çanakkale'nin geçilemeyeceğini çok zor koşullarda sağlayan şehitlerimizi rahmetle anıyor ruhları şad olsun diyoruz'' dedi.

     Katılımın oldukça yüksek olduğu konferans etkinliğinin bitiminde günün anısına, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü okutmanı Şamil Bucak'a Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemun Tayyar tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

195-bxdo-r1.jpg
195-bxdo-r2.jpg
195-bxdo-r3.jpg
195-bxdo-r4.jpg