Biga Meslek Yüksekokulu'na Yeni Bir Program Daha Açılıyor
151-exdb-r1.jpg
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 03.02.2014 tarih ve 01.01/6271 sayılı yazısı onayı ile, Biga Meslek Yüksekokulu bünyesinde Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanlığına bağlı olarak "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" Programının açılması uygun görülmüştür. Örgün ve II. Öğretim olarak toplamda 19 program, 1676 öğrenci ve 36 öğretim üyesi/öğretim görevlisi ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyeti veren Biga Meslek Yüksekokulu, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ve iş bulabilen nitelikli mezunları göz önünde bulundurarak “Sağlık Kurumları İşletmeciliği” programı ile öğrenci alımına başlayacaktır.

Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Şemun Tayyar yeni açılacak program ile ilgili şu açıklamalarda bulunmuştur: "Hastaneler ve diğer sağlık kurumları, toplumsal ve ekonomik yaşamın tüm boyutlarını etkileyen organizasyonlardır. Sağlık kurumlarını diğer hizmet işletmelerinden farklı kılan özellikler bulunmaktadır. Bu özellikler "Sağlık Kurumları Yönetimi" adıyla yeni ve farklı bir yönetim bilimi disiplininin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Hastane ve sağlık kuruluşları yöneticiliği, özellikle son yıllarda özel sağlık sektörünün hızla büyümesi nedeniyle ülkemiz için yeni ve alanında yetişmiş insan kaynağı açığı yüksek olan bir meslek dalıdır. Dolayısıyla, bu alanda yetişecek her profesyonelin kolayca iş bulabileceği ve iyi bir kariyer edinebileceği bir sektördür”. Bu bölüm sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetişmesine katkıda bulunacaktır. Biga Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılacak olan "Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı" aynı zamanda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde ilk olma özelliği de taşımaktadır.