Biga Meslek Yüksekokulu'na Yeni Bir Program Açıldı
Yükseköğretim Yürütme Kurulu Başkanlığı'nın 01.10.2014 tarih ve 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi onayı ile, Biga Meslek Yüksekokulu bünyesinde Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölüm Başkanlığına bağlı olarak "Laboratuvar Teknolojisi" Programının açılması uygun görülmüştür. Örgün ve II. Öğretim olarak toplamda 25 program, 2086 öğrenci ve 38 öğretim elemanı ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyeti veren Biga Meslek Yüksekokulu, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ve iş bulabilen nitelikli mezunları göz önünde bulundurarak ''Laboratuvar Teknolojisi'' programı ile önümüzdeki yıllarda öğrenci alımına başlayacaktır.

Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Şemun Tayyar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Bu programda öğrencilerimize laboratuvar tekniklerinin öğretilmesi, analizlerde kullanılacak alet ve cihazların tanıtılması ve laboratuvarda çalışma becerisinin kazandırılması hedeflenmektedir. Ayrıca uygulamalı analiz yapabilecek ve yapılan analizleri değerlendirebilecek nitelikli mezunlar yetiştirilmesi amaçlanmaktadır'' dedi.

187-arxz-r1.jpg