Biga Meslek Yüksekokulumuzda Mesleki Tanıtım Konferansı düzenlendi.

Biga Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda 29 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen konferansta konuşmacı olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişi Volkan GÜLER davetliydi.

Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut OKYAY, meslek yüksekokulumuzun akademisyenleri ve ilgili programların öğrencilerinin dinleyici olarak katıldığı konferansta mesleki deneyimlerini aktaran Volkan GÜLER meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencileri DGS ve KPSS sınavlarına girerek bakanlığın ilgili bölümlerine başvurmalarını, sadece özel sektörde değil kamuda da geniş iş olanaklarının olduğunu ifade ederek öğrencilerin ön lisans eğitimi süresi olan iki yılı verimli bir şekilde değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Vergi Müfettişliği mesleği hakkında geniş bilgiler veren GÜLER, Vergi Müfettişi kime denir? Nasıl olunur? Ne gibi sınavlardan geçmek gerekmektedir gibi merak edilen sorulara cevap verdi. Gençlerin ön lisans öğrenimi boyunca bol bol kitap okumaları gerektiğini, yeteneklerini geliştirme konusunda vakit ayırmalarını, kişisel gelişim yönünde kurs ve seminerlere katılmalarını, öncelikle DGS sonrasında da KPSS sınavlarına hazırlanmalarını kısacası geri döndürülemeyecek olan zamanlarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ile dinlenen Volkan GÜLER okulumuzda konuşmacı olarak bulunmaktan büyük keyif aldığını belirterek kendisine bu imkanı tanıyan okulumuz yönetimine teşekkür etti. Okulumuz Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL de konferans davetimizi kırmayarak katılım gösteren Volkan GÜLER’ e öğrencilerimize verdiği yararlı bilgilerden dolayı kurumumuz adına “Teşekkür Belgesi” sundu.