Biga Meslek Yüksekokulu Öğrencisi Fatih Başköy Dünya Üçüncüsü Oldu - 15 Ağustos 2013

Biga Meslek Yüksekokulu Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtım Programı 1. sınıf öğrencisi Fatih Başköy; 10-15 Ağustos 2013 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Sofya şehrinde düzenlenen DÜNYA GENÇLER GÜREŞ ŞAMPİYONASI’NDA, Greko-Romen stil 96 kg’da ülkemizi temsil etti ve dünya üçüncüsü olarak büyük bir başarı kazandı.

Dünya Şampiyonasında ilk turu bay geçen sporcumuz, ikinci turda ABD’li rakibini yendi. Üçüncü turda sıkletin güçlü ismi Rus rakibine yenilen Fatih Başköy, rakibinin finale çıkması üzerine, repesaj maçları yapma hakkı kazandı. Repesaj maçında İşveç’li rakibini yenen güreşçimiz, bronz madalya maçında da İsrail’li rakibini yenerek DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ olmayı başardı ve bronz madalya ile yurdumuza döndü.

Biga Meslek Yüksekokulu Yönetimi olarak öğrencimiz Fatih Başköy’ü başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.