BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU KOOPERTİFÇİLİK PROGRAMI ÇAN' LI KADINLARLA BULUŞTU
Çan'da 14 Ocak 2016 tarihinde kadın kooperatifinin kuruluş çalışması amacıyla ÇOMÜ Biga Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Program Danışmanı Öğr. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL ve Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi kurucu ortağı ve aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer BAYKAL tarafından Çan' lı kadınlara yönelik ''Kooperatif Nedir? Neden Önemlidir?'' konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çan ''Huban Kadınlar Derneği'' Yönetim Kurulu Başkanı Nihal Gezer TAŞÇI tarafından organize edilen toplantıya kooperatifçiliğe ilgi duyan Çan' lı bir grup kadın katıldı. Huban Kadınlar Derneği' nde gerçekleştirilen toplantıda Öğr. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL kooperatifçilik hakkında teorik bilgiler aktarırken Ayfer BAYKAL ise kooperatif kurarken ve işletirken yaşadıkları deneyimleri aktardı. Oldukça verimli geçen toplantı sonucunda Çan'lı kadınlar el ele vererek bir kadın kooperatifi kurma yönünde ilk adımı attılar.

253-rywh-r1.jpg