Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga Meslek Yüksekokulu Akademik Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

Biga Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Güz Yarıyılı Akademik Genel Kurul Toplantısı, 11 Ocak 2018 Perşembe günü Biga - Havuz Cafe’de, Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur ve akademik personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Akademik personelin katılımı ile gerçekleşen kahvaltı etkinliğinin ardından geçilen toplantı, Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur'un  açılış konuşmasıyla başladı. Müdür Doç. Dr. Suat Uğur konuşmasında güz yarıyılında gerçekleştirilen çalışmalar ve önümüzdeki bahar döneminde yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Müdür Doç. Dr. Uğur,  ''Bildiğiniz gibi YÖK, ön lisans programlarına kayıtlarda sınavsız sistemi iptal ederek sınavlı sisteme geçmiştir. Bu durum ülkemizin tüm Meslek Yüksekokullarında olduğu gibi Okulumuza yerleşen öğrenci sayılarında önemli ölçüde azalmaya neden olmuştur. Bizler, akademik personel olarak ilgili alanlarımızda yerel dinamikler ile ortak çalışmalar yapmalıyız. Ayrıca sanayi- üniversite işbirliği içerisinde projeler geliştirmeliyiz. Böylece inşaatı devam eden ve bu yıl içerisinde taşınılması planlanan Ağaköy’de bulunan yerleşkemizdeki atölye, laboravatuar gibi eksikliklerin giderilmesine katkı sağlanabilir. 2018-2019 Eğitim-öğretim yılında özel üniversitelerde olduğu gibi; tüm programlarımız kendi tanıtımlarını en iyi şekilde yapmaları gerekmektedir. Okul yönetimi olarak her türlü desteğe hazırız.’’ demiştir. 2018 yılının Troya yılı olduğunu da hatırlatan Uğur; ’öğretim elemanlarımızın konu ile ilgili katkılarını bekliyoruz.’’ demiştir.

Daha sonra Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü; bahar yarıyılı ders paylaşımları,  ders programlarının ve AKTS kredilerinin güncellenmesi konularında bilgi sunmuştur.

Toplantıda ayrıca Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bahaddin Zayim; sınav yönetmeliğindeki değişiklikler, yeni staj yönergesi ve kalite güvencesi kapsamında yapılması gerekenler hakkında akademik personele bilgi vermiştir.

Akademik Genel Kurulu öğretim elemanlarının görüş ve önerilerinin Müdür Doç. Dr. Suat Uğur tarafından cevaplanmasının ardından, 2004-2018 yılları arasında Biga Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümünde görev yapan Öğr. Gör. Muammer Ceylan’ın Okulumuzdan ayrılması ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’nde göreve başlamasından dolayı kendilerine teşekkür plaketi sunumu yapılmıştır. Toplantı Müdür Doç. Dr. Suat Uğur’un Akademik kurula katılan personele katılımlarından dolayı teşekkür etmesi ile sonlandırılmıştır.