Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

BİGA MESLEK YÜKSEKOKULU 25. DÖNEM MEZUNLARINI COŞKU DOLU BİR TÖRENLE UĞURLADI

Biga Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 23 Haziran Perşembe günü saat 15.00 'de Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Biga Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 23 Haziran Perşembe günü saat 15.00 'de Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Mezuniyet törenine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yücel Acer, Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan,Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, kamu ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemizin yöneticileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, Biga İ.İ.B.F. İhtiyar Heyeti, öğrenci aileleri ve yakınları ile basın mensupları katıldı.

Biga Meslek Yüksekokulu Kooperatifçilik Parogramı Öğretim Görevlisi Muradiye Özel Ödül'ün baştan sona kadar coşkulu bir şekilde sunduğu program, öğrencilerin sahnede yerlerini almaları ile başladı, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

2015-2016 Akademik yılı birincisi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı mezunu Esin Sai tüm mezunları temsilen yaptığı konuşmada; ''''Biga Meslek Yüksekokulu'nun bu güzide mezuniyetinde bulunmaktan meslek yüksekokulumuzun muhasebe bölümünden mezun olmaktan ve bu kürsüye davet edilmiş olmaktan çok mutluyum. Aynı zamanda mezun olan tüm arkadaşlarımın hislerine tercüman olacağım için oldukça heyecanlıyım ve onur duyuyorum.  Ben ve değerli arkadaşlarım Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı davranış, çalışma ve yönetim anlayışına, bilimin merkezi olan bir yaklaşıma sahip olan Çanakkale'nin ilk ve tek üniversitesinden mezun olmanın gururunu yaşamaktayız. Çok değerli konuklar, misyonu; eğitim kalitesini artırarak ulusal ve uluslararası sorunlara duyarlı, aranan eleman yetiştirmek,  bölgemizdeki mevcut sorunlara çözümler üretmek ve yeni ürünler geliştirmek olan Biga Meslek Yüksekokulundan birinci olarak mezun olma gururunu yaşıyorum. Siz değerli arkadaşlarıma küçük ama önemli bir önerim olacak. Hedeflerinizden ve aldığınız kararlardan asla vazgeçmeyiniz. Ben, dikey geçiş sınavını kazanarak lisans eğitimine devam etmek ve devamında mali müşavir olmayı hedeflemekteyim. Siz değerli arkadaşlarım sakın unutmayın her son aslında yeni bir başlangıçtır. Asıl hayat bizler için şimdi başlıyor. Herkesin yolunun açık olmasını ve arzu ettiği konuma gelmesini diliyorum. Hedeflerinizden ve aldığınız kararlardan asla vazgeçmeyiniz. Örneğin ben lisans eğitimine devam ederek elektrik mühendisliğini hedeflemekteyim. Siz değerli arkadaşlarım sakın unutmayın. Her son aslında yeni bir başlangıçtır, asıl hayat bizler için şimdi başlıyor. Herkesin arzu ettiği konuma gelmesini ve yolumuzun açık olmasını dilerim.'' diyerek konuşmasını tamamladı.

Meslek Yüksekokulu birincisinden sonra söz alan Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur yaptığı konuşmada; 'Bugün 25. Dönem mezuniyetindeyiz ve 5000. mezunumuzu uğurlayacağız. Biga Meslek Yüksekokulu, kuruluşundan bu yana çeyrek asırı tamamladı. Bu 25 yıl boyunca emeği geçen tüm akademik ve idari çalışanların gurur duyacağı nadide bir gündeyiz. Öncelikle bu onurlu gününde yemeden yediren,  giymeden giydiren, her türlü fedakarlığı yapan mezunlarımızın elleri öpülesi sevgili anne ve babalarımızı, akademisyenlerimizi, idaricilerimizi, Biga'da bizi yalnız bırakmayan devlet ve özel sektör destekçilerimizi gönülden kutluyorum'' dedi.

Ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Biga MYO'nun tarihsel süreçlerine değinerek üniversitenin en eski birimi olduğunu belirtti. 25. Dönem Mezunlarını uğurlayacak olmanın gururunu yaşadığını aktaran Prof. Dr. Yücel Acer sözlerini şöyle sürdürdü: ''3 okulla kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, bugün 14 Fakülte, 13 Meslek Yüksekokulu, 7 Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuarı, çok sayıda araştırma merkezi, laboratuvar, 14 farklı kampüste eğitim – öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. 46.000'den fazla öğrenci sayımızla yıllar içinde ne kadar büyüdüğümüzü ve geliştiğimizi görüyoruz. Türkiye'de yaklaşık 200 tane üniversite var. 1992 yılında kurulmuş olmasına rağmen kendinden önce kurulmuş birçok üniversiteyi geride bırakarak Türkiye'de son 1,5 yıl içerisinde kat ettiğimiz mesafe ile 35. sıraya çıkmış durumdayız.

Bu durum, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin ne kadar hızlı geliştiğini, sadece büyümediğini aynı zamanda kalitesinin de geliştiğini gösteriyor.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi birçok özelliği ile Türkiye'nin sayılı bilimsel kurumlarından biri haline gelmiştir.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkiye'nin en büyük astrofizik gözlem evine sahip, bölgede yapılan bütün arkeolojik kazıların yönetimini yürüten, Türkiye'nin en büyük araştırma hastanelerinden birine sahiptir. Bunun yanı sıra, Dünyanın en prestijli akademik dergilerinde 600'den fazla bilimsel yayın yapabilen hocaları bünyesinde barındıran bir üniversitedir.

Bugün ise 25. Dönem Mezunları'mızı uğurlamak için bir araya geldik.

Sevgili öğrencilerimiz; Şunu unutmayın ki; üniversiteyi bitirdiğimizde eğitim sürecini ve kendimizi geliştirme sürecini bitiremeyiz. İnsan, hayat boyu kendini geliştirmesi gereken bir varlıktır. Bundan sonra iş hayatlarında kendilerini geliştirmek için gayret göstermeniz gerekir.
İyi bir ahlak, iyi bir kişilik, sahip olduğumuz bütün bilgilerden daha öndedir. Göreceksiniz ki hayatta huzurlu ve başarılı olmanızın esas anahtarını iyi bir kişilik, iyi bir ahlak anlayışı oluşturur.

Çok sevgili anneler, babalar;  Çocuklarımız üniversiteyi bitirir bitirmez istedikleri bir işte hemen çalışmaya başlayamayabilirler. Lütfen desteğinizi devam ettirin. Sizin desteğiniz olduğu ölçüde onlar gayret etmeye devam edeceklerdir. Onların bazı sıkıntılar yaşamasına müsaade edin. O sıkıntılar onların çözmesi gereken sıkıntılar ise onları o sıkıntılarla baş başa bırakın ki kendilerine olan güvenleri gelişsin. Ama gözlerinizi üzerlerinden ayırmayın, onlar hala genç, onlar hala sizin yönlendirmelerinize ihtiyaç duyarlar. Zararlı ortamlardan, zararlı kişilerden uzak durabilmelerinin esas sebebi sizin onları gözlemlemeye, uzaktan takip etmeye devam etmenizdir. Mezuniyetten sonra da aynı ilgi ve alakayı göstermeniz gerekir. Bunu da hocanız olarak sizlerden istirham ederim.

Konuşmamın sonunda emeği geçen bütün Bigalı dostlarımıza üniversitemiz adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Çok değerli hocalarıma emekleri için teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, bundan sonra biz sizin desteklerinizi bekliyoruz. Yolunuz açık olsun'' Üniversitemiz Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi Okutmanı Şamil Bucak tarafından M.Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne isimli şiiri duygu dolu bir biçimde okunmasının ardından tören, Bilim Sanat ve Spor Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ÇOMÜSPOR'16 Spor Oyunlarında derece yapan öğrencilere teşekkür belgelerinin takdimi ile devam etti.

Daha sonra 2015-2016 akademik yılında dereceye giren öğrencilerimize Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan tarafından birinciye diz üstü bilgisayar, ikinciye cep telefonu, üçüncüye ise tablet hediyeleri takdim edildi.

Okul üçüncüsü Muhasebe ve Vergi Uygulamaları program mezunu Derya Göktepe'ye diploması Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, okul ikincisi Süt ve Ürünleri Teknolojisi program mezunu Feyza İrci'ye diploması Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, okul birincisi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları program mezunu Esin Sai'ye diploması Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yücel ACER tarafından takdim edildi.
 
Program birincilerine ve ayrıca diğer mezunlarımıza diploma ve anı belgelerinin takdiminin ardından program sunucusu Biga MYO Öğretim Görevlisi Muradiye Özel Ödül'ün ''Şimdi keplerinizi ulaşmayı hedeflediğiniz en üst noktayı düşünerek ve en yükseği hedefleyerek fırlatmanızı istiyorum'' komutuyla sevinç çığlıkları ve müzik eşliğinde kepler havaya fırlatıldı.
Mezuniyet töreni, öğrencilerin velileri ve hocaları ile birlikte günün anısına fotoğraf ve video çekimleri ile sona erdi.
 
292-mhks-r1.jpg
292-mhks-r2.jpg
292-mhks-r3.jpg
292-mhks-r4.jpg
292-mhks-r5.jpg
292-mhks-r6.jpg
292-mhks-r7.jpg
292-mhks-r8.jpg
292-mhks-r9.jpg
292-mhks-r10.jpg
292-mhks-r11.jpg