Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga Hamdibey Ticaret Meslek Lisesi Öğrencilerine Kooperatifçilik Anlatıldı.

18 Aralık 2018 Salı günü Saat 14:00’de Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde Biga Hamdibey Ticaret Meslek Lisesi’nin “Girişimcilik ve Mesleki Tanıtım Etkinlikleri” kapsamında Kooperatifçilik ile ilgili konferans gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuz Kooperatifçilik Program Danışmanı ve aynı zamanda Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muradiye ÖZEL ÖDÜL’ün konuşmacı olduğu konferansta Ticaret Meslek Lisesi yönetimi, öğretmenleri ve öğrencileri ile ayrıca Meslek Yüksekokulumuz Kooperatifçilik Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri de hazır bulundular.

Öğrencilerin hayli ilgisini çeken ve zaman zaman soru cevap şeklinde gerçekleşen konferans T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan kısa tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. Konferansta daha sonra söz alan ÖZEL ÖDÜL; gençlere kooperatifin ne olduğu, kooperatifçiliğin Dünyada ve Türkiye’de bulunan başarılı örneklerini aktarmasıyla devam etti. Bugün Dünya’da gelişmiş ekonomilere sahip tüm ülkeler için kooperatiflerin vazgeçilmez bir işletme modeli olduğunu, güçlü kooperatiflere sahip ülkelerde ekonomik krizlerin daha hafif atlatıldığını, demokrasinin eşitlik ve adalet ile çevrenin korunmasında ve Dünya barışının sağlanmasında mutlaka kooperatif işletmelerinin devlet ve özel sektör yanında üçüncü bir sektör olarak ekonomiye dahil edilmesi gerektiğini belirten ÖZEL ÖDÜL’e konferans sonunda başarılı sunumu için teşekkür eden Biga Hamdibey Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Tahsin ERGÜN tarafından çiçek takdim edildi.