Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga Değerleri Topluluğu'ndan “İşbaşı Eğitim Programları” Konulu Seminer

Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen “İşbaşı Eğitim Programları ve Öğrenci Staj Programları” konulu seminer 7 Mayıs 2018 Pazartesi günü Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi.

İŞKUR Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü - Biga Hizmet Merkezi İş ve Meslek Danışmanları Emre AKBULUT, M.Tolga AYYILDIZ ve Raziye ÖZTURAN'in katılımlarıyla gerçekleşen seminerde; İş arama becerileri, CV hazırlama, iş görüşmesi ve işbaşı eğitime katılım şartları hakkında öğrencilere detaylı bilgi verildi. İş ve Meslek Danışmanları AKBULUT,  AYYILDIZ ve ÖZTURAN; “Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin yaptıkları zorunlu 30 günlük staj uygulaması, işbaşı eğitim programı kapsamına alınmıştır. Bunun için öğrencilerimizin ve staj yapacakları işyerinin İŞKUR'a üye olması zorunludur. Programın temel amacı, öğrencilerimizin mesleki deneyimlerini arttırmak ve işyerlerine herhangi bir harcama yapmadan istedikleri elemanı yetiştirme olanağını sağlamaktır. Programın çalışma süreleri günde 5 ile 8 saat arasında olmak üzere haftada en fazla 6 gündür.”  demişlerdir.

Biga Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencilerin yüksek katılımı ile gerçekleşen toplantı, öğrenci sorularının uzmanlarca cevaplanması ile sona erdi.