Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga Değerleri Topluluğu'ndan ''Dikey Geçiş Sınavı'' Konulu Seminer
Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen ''Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'' konulu seminer 23 Ekim 2014 Perşembe günü Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Topluluk Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Bahaddin ZAYİM ''Bilindiği gibi yüksekokulumuzun çeşitli ön lisans programlarında eğitim gören öğrencilerimizin lisans eğitimi alabilmeleri, DGS sınavında başarılı olmaları ile mümkündür. Bu anlamda DGS, öğrencilerimizin hayatlarına yön veren önemli bir dönemeç konumundadır. 2013-2014 öğretim yılında Yüksekokulumuz mezunu 31 öğrencimiz, bölümleri ile ilgili olan lisans programlarını kazanmışlardır. Bugünkü seminerimizin amacı, sınav formatının yanı sıra sınav başvurusundan bölüm tercihine kadar olan tüm aşamalar hakkında siz öğrencilerimizi aydınlatmaktır. Bu amaçla bugün aramızda bulunan Biga Uğur Dershanesi yetkililerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Seminerde konuşan Biga Uğur Dershanesi kurucu ortaklarından Fatmanur KARCI, Balıkesir Murat Dershaneleri sahibi KPSS ve DGS koordinatörü Osman KOZAN, Türkçe öğretmeni Tuğçe ÖKMEN ve Matematik öğretmeni Adem GEZER öğrencilere, DGS'nin içeriği, öğrencilerin sınava nasıl hazırlanmaları gerektiği, öğrencilerin dikey geçiş yapabilecekleri lisans bölümlerine yaklaşık kaç soru yaparak girebilecekleri hakkında bilgiler aktardılar. 2013 DGS sayısal ve sözel soru sistemleri hakkında detaylı bilgi veren KPSS ve DGS koordinatörü Osman KOZAN, ''ÖSYM verilerine göre sınava giren ortalama her üç öğrenciden biri DGS sınavını kazanabilmektedir. Bunu sizler ancak ''inanarak'' çalışma ile elde edebilirsiniz.'' dedi

Öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen seminer, konu ile ilgili soruların cevaplanması ile son buldu. Tüm katılımcılara %10 dershane indirimi uygulanan seminerin sonunda yapılan çekilişle; 1 öğrenci %100, 1 öğrenci %50 ve 1 öğrenci %25 dershane indirimi kazanmıştır.

186-plvh-r1.jpg186-plvh-r2.jpg
186-plvh-r3.jpg