Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Biga Meslek Yüksekokulu

Biga Değerleri Topluluğu ''Özgeçmiş (CV) Hazırlama ve Mülakatta Başarı Taktikleri'' Konulu Konferans Düzenledi.
191-hulh-r1.jpg
Biga Meslek Yüksekokulu Biga Değerleri Topluluğu tarafından organize edilen ''Özgeçmiş (CV) Hazırlama ve Mülakatta Başarı Taktikleri'' konulu konferans 17 Aralık 2014 Çarşamba günü Biga Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi.

Konferansı veren ÇOMÜ- Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek DÖNMEZ POLAT, ''Özgeçmiş hazırlama, iş arama sürecinin en önemli aşamalarından biridir. İş görüşmesine çağrılmak, büyük ölçüde etkili bir özgeçmiş yazmaya bağlıdır. Özgeçmiş yazmanın değişmez formülleri yoktur. Özgeçmiş sizi yansıtır. İçerik ve biçim olarak tamamıyla sizin ürününüzdür. Önemli olan birtakım temel prensipleri anlamak ve yaratıcılığınızı da kullanarak hazırlayacağınız özgeçmiş yazınızda bu temel prensiplerden yararlanmaktır. Önemli olan sizin beğendiğiniz işyerinin özgeçmişinizi beğenmesi ve sizi görüşmeye çağırmasıdır'' şeklinde konuştu. Özgeçmişiniz işe alınmayı değil, iş görüşmesine kabul edilmenizi sağlar diye konuşan POLAT, CV'deki bilgilerin doğruluğunun ve ön mektup yazmanın öneminden bahsetti.
Yaklaşık 1,5 saat süren konferansta Polat'ın, gerçek hayattan örneklerle anlattığı iş başvurusu deneyimleri öğrencilerin ilgisini çekti.

Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şemun TAYYAR, Yüksekokul öğretim elemanları ve öğrencilerin yüksek katılımı ile gerçekleşen konferans etkinliğinin bitiminde günün anısına, Doç. Dr. Dilek DÖNMEZ POLAT'a Biga Değerleri Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Bahaddin ZAYİM tarafından teşekkür plaketi takdim edilmiştir.